b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_7_20172018_7e_elftal_IMG_1880-2.JPG-orig_Jos_Overgoor.jpg

Hier zijn we weer met een kersvers verslag over wederom een spannende pot van de Brothers in arms van Silvolde 7 tegen de bijna-buitenlanders van NVC 3.

Na een korte rustperiode van boos en (in de) bar weer was het weer tijd om aan te treden. Op de schappelijke tijd van 08.15 werden wij verwacht. Gezien de vorige wedstrijd heeft Sint Joris besloten om een aantal spelers mee op trainingskamp te nemen, hierdoor speelden we onder het genot van invaller Jari L. te S. en debuteerder Luke ten H. te S. Na een korte verzamelperiode miste we onze eigen Jorn. Alleen de strenge hand van ouderlijk familiair gezag zou hem kunnen optrommelen en wakker maken voor de wedstrijd. Beide godfathers waren dan ook niet te beroerd om dit te doen (zie foto 1).

Eenmaal compleet en aangekomen in Netterden werd snel de warme kleedkamer opgezocht. Menig kledingstuk passeerde de revue om de kou te trotseren (zie foto 2). Na de korte maar heilige warming-up stonden de spelers klaar om alles te geven en met 3 punten huiswaarts te keren. De scheids floot af en het schouwspel begon.

Na twee mindere wedstrijden merkte Silvolde aan alles dat er vandaag weer punten gepakt moesten worden. Dit was ook terug te zien in het spel van Silvolde. De verdediging stond stevig, het middenveld was overal actief en de spitsen stonden op scherp. Silvolde domineerde dan ook grotendeels. Vorige wedstijden hebben we punten laten liggen door persoonlijke foutjes en door niet zuinig genoeg om te gaan met het balbezit. De kerstdagen komen eraan en er werd zelfs bij ons op de kleintjes gelet. Hierdoor werd voorkomen dat het spel kantelde van balbezit naar balverlies. Het was dus wachten op de eerste treffer van Silvolde. Meerdere kansen werden onbenut gelaten waardoor Silvolde ook af en toe een tegenaanval van de Netterdense mannen te verduren kreeg. Deze wist Silvolde af te weren. Na een helft spelen waarbij Silvolde het Netterdens netje niet had kunnen vinden gingen we de rust in met een tussenstand van 0 - 0. Was het taaie Netterden nog te breken of zouden wij het onderspit delven?

Er zou nu echt wat moeten gebeuren om de ó zo waardevolle 3 punten te kunnen innen, dit besefte beide teams. Met herstelde spieren en herwonnen doorzettingsvermogen betraden de spelers weer het veld. Een sterker Netterden trad uit de kleedkamer en dit was de eerste 10 minuten te merken. Echter werd onze gifgroene doelman niet gepasseerd. Silvolde kreeg langzamerhand meer controle over de tegenstander waardoor zij ook weer een mooi staaltje voetbal kon neerzetten. En ditmaal werd dit staaltje beloond! In het 16-metergebied wist Chris een schot op goal te leveren wat hun doelman passeerde. De voorsprong was echter maar van korte duur toen Netterden een penalty toegewezen kreeg vanwege een vermoedelijke hands. Tot overmaat van ramp werd onze invaller Jari bestraft met een gele kaart. Zoals hierboven beschreven zijn we richting de kerst erg familiair ingericht binnen Silvolde 7. De appel viel dus ook niet ver van de boom op het moment dat Vaderlief ook werd weggestuurd. Naast de verloren krachten had Silvolde ook de nul weggeven; 1-1. Het gelijkspel was echter nog korter van duur. Een snelle aanval zorgde voor een scrimmage voor het doel van Netterden waarbij Jorn het doel wist te vinden; 2-1 voor! Silvolde herwon moed en streed door tot het spreekwoordelijke Netterdens gat/gaatje. Na een prachtige voorzet wist Jorn met een karate-achtig schot de eindstand te bezegelen. We verlieten Netterden met een 3-1 uitslag en namen dus de punten huiswaarts!

In de kantine werd dit nog gevierd. Maar zoals u gewend bent van ons is dit niet het enige wat wij in de kantine deden. Het hoofdveld werd nog geïnspecteerd voor onze collega’s en er werd genoten van een luxe kerststol.

We wensen alle onze fans, sponsoren en spelers gezellige maar vooral sportieve feestdagen! Tot volgend jaar!