Rick Bouwmeister is op weg terug naar Sportclub Silvolde. De geboren en getogen Silvoldenaar liet onlangs weten met onmiddellijke ingang te stoppen bij 2e divisionist FC Lisse. Veranderingen in zijn werkkring maakte het dat de afstanden en reistijden het blijven voetballen bij FC Lisse tot een onmogelijke klus maakte.

Na twee seizoenen bij (toen nog Topklasser) HSC’21, één seizoen bij de Aaltense zaterdag hoofdklasser A.Z.S.V. en een half seizoen FC Lisse wordt de Munsterman weer zijn nieuwe thuisbasis. Daarmee lost hij 4 jaar na dato zijn belofte in, namelijk ooit nog een keer terug te keren op de Munsterman.

We keken samen met de speler even terug op 3,5 jaar voetballen buiten Silvolde. "Bij HSC'21 heb ik laten zien dat ik het niveau aan kon. Dat was voor mij toen de grote uitdaging. In twee seizoenen daar heb ik me ontwikkelend tot basisspeler en scoorde er uiteindelijk 13 keer in de competitie en nog 9 keer in de beker". Na twee jaar in Haaksbergen kreeg de studie en de maatschappelijke carrière echter de voorrang. “Vervolgens was het een bewuste keuze om naar A.Z.S.V. te gaan. Voetballen op zaterdag en meer tijd voor mijn studie en werk”. In Aaltense dienst wist Bouwmeister ondanks een aantal blessures negen keer het net te vinden.

"Gedurende het seizoen rondde ik mijn studie af en kreeg ik een baan richting het westen en een kamer in Amsterdam. Deze ontwikkelingen zorgden ervoor dat ik weer meer tijd kreeg voor het voetbal. Ik wilde nog en keer op het hoogste amateurniveau van Nederland voetballen.’' Bouwmeister werd o.a. benaderd door FC Lisse en besloot om de uitdaging op 2e divisie niveau nog een keer aan te gaan. "Ik had het erg goed naar mijn zin in Lisse, dat maakte het een moeilijke keuze om in de winterstop te vertrekken. De club is wel een beetje te vergelijken met Silvolde. Een club met ambitie en veel eigen jongens in het eerste elftal", aldus Bouwmeister.

alt

Omdat de werkkring zich langzaamaan steeds meer verplaatste naar zijn vertrouwde Achterhoek, werden afstanden en reistijden Bouwmeisters grootste tegenstanders. "De afgelopen maanden heb ik meer dan 30.000 kilometer gemaakt', geeft de 28-jarige Bouwmeister aan. Een terugkeer naar de Achterhoek is dan ook een logische volgende stap

Het stoppen bij FC Lisse kwam ook andere verenigingen natuurlijk ter ore. "Ik ben door diverse clubs benaderd maar kies toch voor mijn oude vertrouwde omgeving. Hier ken ik iedereen en weet ik wat ik kan verwachten. Dat vind ik prettiger dan halverwege het seizoen weer ergens aan een nieuw avontuur te beginnen. Daarnaast is dit sportief gezien ook een mooi moment om terug te keren".

De overschrijving is aangevraagd. Normaal gesproken is een verhuizing voor de K.N.V.B. aanleiding om tussentijdse overstappen te aanvaarden. We gaan er vanuit dat het ook in dit geval gaat gebeuren. We verheugen ons op de terugkeer van Rick op de Munsterman en wensen hem veel succes in het zwart-wit en in zijn maatschappelijke carrière.