Vandaag de eerste thuiswedstrijd in de tweede seizoenshelft tegen DHC uit Delft. Na vijf gelijke spelen werd het eindelijk weer eens tijd voor een overwinning en daarmee drie punten. Trainer Dennis van Beukering had vandaag niet de beschikking over Mike van Aken (blessure) en spits Wout Blasman (afwezig) maar wel over de teruggekeerde aanvaller Rick Bouwmeister. Evert Römer was de vervanger van Wout Blasman.

Silvolde begon rustig aan de wedstrijd maar probeerde DHC wel onder de duim te houden. Zonder dat er in de beginfase al te veel gebeurde was het toch DHC dat de eerste mogelijkheid kreeg. Een vrije trap van Jeffrey van Roon in de negende minuut kwam voor de voeten van Jordy Brouwer maar hij raakte de bal niet vol waardoor Marco Olthuis op tijd kon ingrijpen. Silvolde stelde hier bitter weinig tegenover en het duurde dan ook tot de 33ste minuut voordat er van enig gevaar van de thuisploeg kon worden gesproken. Roy Bouwman nam een vrije trap die op het hoofd van Evert Römer belandde. Zijn kopbal ging echter voorlangs. Kort daarna was het de goed doorgaande Ischa Krosse die de bal bij Rick Bouwmeister bracht maar de goede mogelijkheid was niet aan de spits besteed, hij mikte voorlangs.

In de 36ste minuut bereikte een afgeslagen hoekschop van Roy Bouwman verdediger Wesley Althoff maar zijn uithaal van buiten de 16 verdween net naast het doel. Kort daarna werd Evert Römer naar de kant gehaald en kwam Roel Gebbinck voor hem in het veld. Het spel was van beide kanten niet echt daverend en toen iedereen dacht aan een 0-0 stand bij rust was het toch DHC dat onverwachts op voorsprong kwam in de 44ste minuut. Sinte Andwele Fonkel kreeg op links de bal en mikte op doel en tot ieders verrassing dwarrelde de bal over Marco Olthuis in de verre hoek zodat de gasten uit Delft met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

IMG_4848
    IMG_4880

Silvolde zou in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen om een beter resultaat te kunnen behalen. In de 53ste minuut draaide Rick Bouwmeister goed weg bij zijn tegenstander en gaf de bal goed voor op Roy Bouwman. Hij miste half maar de bal kwam bij Jaël Krosse die de bal ook maar half raakte waardoor de kans voorbijging. Na ruim een uur werd Pim Olthuis gewisseld voor Mats Hegman. Kort daarna werd DHC wederom gevaarlijk toen Jeffrey van Roon opnieuw vanuit een vrije trap Marco Olthuis op de proef stelde. De doelman pakte de bal echter prima. Silvolde was nog steeds zoekend naar een bres in de verdediging van DHC toen in de 66ste minuut Vincent Romeijn vrij door kon gaan en aanleggen. De bal spatte echter uiteen op de vuisten van doelman Olthuis.

Roy Bouwman werd inmiddels vervangen door Bram van Dooren. Het spel van Silvolde was niet echt goed maar het was te prijzen dat ze naar een doelpunt bleven zoeken. In de 75ste minuut werd het dan toch nog gelijk. Mats Hegman kreeg de bal op links en leek een voorzet af te leveren. Deze werd echter door iedereen gemist waardoor de bal uiteindelijk in de verre hoek van het doel verdween 1-1. Toen was de ban gebroken want nauwelijks drie minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw Mats Hegman aan de basis die de bal hoog voorgaf en uiteindelijk bij Rick Bouwmeister kwam die in twee keer de bal in het net werkte 2-1. Silvolde rook bloed en ging door. In de 81ste minuut bekroonde Bram van Dooren een weergaloze actie door na vier keer kappen de bal in het doel te schieten 3-1. Daarmee was de beslissing gevallen en kon Silvolde eindelijk gaan uitzien naar een driepunter. In de slotfase had de stand nog hoger uit kunnen vallen toen achtereenvolgens Roel Gebbinck alleen op de keeper af kon gaan maar de bal te ver voor zich uit speelde. In de slotminuut kreeg Jaël Krosse de bal van een tegenstander in de voeten gespeeld maar zijn beoogde lob werd door doelman Mats Mangelmans goed onschadelijk gemaakt waardoor de eindstand 3-1 bleef.

IMG_4899

Door deze overwinning en de andere uitslagen wist Silvolde weer op te klimmen naar de derde plaats en kan het zich weer gaan mengen in de strijd om plaats 1 die nog steeds in handen is van SJC. Volgende week zondag gaan de zwart-witten naar de andere zwart-witten uit Groesbeek. Deze ploeg verkeert in zwaar weer na de bestuurlijke perikelen en de 7-0 nederlaag van vandaag. Het zou dus mooi zijn wanneer Silvolde de goede weg die is ingeslagen opnieuw kan vervolgen met een overwinning. De wedstrijd tegen Jong Achilles begint om 14.30 op sportpark De Heikant in Groesbeek.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wesley Althoff; Wouter Ebbers; Pim Olthuis (Mats Hegman 61’); Lucas ter Maat; Alexander Tempels; Ischa Krosse; Roy Bouwman (Bram van Dooren 68’); Rick Bouwmeister; Evert Römer (Roel Gebbinck 37’); Jaël Krosse.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's