b_300_0_16777215_00_images_stories__images_375x250_intro_achterhoekcup_achterhoekcup.jpg

Vanavond moest Silvolde in de tweede ronde van de Achterhoek Cup aantreden tegen vierdeklasser VVG’25 uit Gaanderen. De wedstrijd werd omgezet en daardoor op het kunstgras van VVG afgewerkt. Onder koude omstandigheden werd er in de eerste helft door Silvolde goed gespeeld. De tegenstander werd snel onder druk gezet en er werd onder een hoog tempo gespeeld. In de 14de minuut was het raak. Swen te Kaat ging goed door op rechts en gaf een puike voorzet op Wout Blasman die niet lang aarzelde en de 0-1 scoorde. Kort daarna ging Bram van Dooren in de 20ste minuut op avontuur en nadat hij diverse verdedigers het bos instuurde inclusief de doelman maakte hij een prachtige 0-2. Daarmee was het verzet bij de tegenstander gebroken en kon Silvolde aan het uitbouwen van de voorsprong beginnen.

Na 24 minuten lag nummer drie in het net na een mooie omhaal van Wout Blasman die buiten bereik van de doelman in het net verdween 0-3. Nog voor het half uur voorbij was werd het mooiste doelpunt gemaakt. Pim Olthuis stoomde goed op en gaf op tijd de bal aan Jaël Krosse die op zijn beurt uitstekend de attente Bram van Dooren bereikte die vervolgens beheerst afrondde 0-4. De koek voor de eerste helft was nog niet op want vlak voor rust in de 43ste minuut ging Jaël Krosse goed door op rechts en met een bekeken schuiver passeerde hij de doelman en bracht de ruststand op 0-5.

In de tweede helft werden Alex Tempels, Bram van Dooren en Jaël Krosse vervangen door Mats Hegman, Roel Gebbinck en Rick Bouwmeister. Al snel werd duidelijk dat Silvolde een tandje terug schakelde en langzaamaan kreeg het dappere VVG’25 iets meer balbezit. Silvolde kwam echter geen moment in gevaar en probeerde de voorsprong verder uit te bouwen. Inmiddels was Ischa Krosse in het veld gekomen voor Wouter Ebbers. Na bijna een uur bereikte Roy Bouwman Wout Blasman maar hij mikte over. Vijf minuten later was het de beurt aan Rick Bouwmeister om de doelman te verschalken maar ook hij mikte over. In de 66ste minuut wist Roy Bouwman opnieuw Wout Blasman te bereiken maar dit keer kopte de spits in zeer kansrijke positie naast. Tien minuten voor tijd mocht Roy Bouwman op een mooie plek zijn gave traptechniek laten zien maar de bal belandde op de paal. In de rebound schoot Roel Gebbinck hoog over. Daarna kwamen er nog wat kleine kansjes maar wist Silvolde de stand niet meer te wijzigen en eindigde de wedstrijd in 0-5.

Na deze winst speelt Silvolde de achtste finale op 20 februari om 20.00 uur in en tegen Sp. Neede dat vandaag met 3-0 van Vorden wist te winnen.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Wesley Althoff; Pim Olthuis; Wouter Ebbers (Ischa Krosse 56’); Lucas ter Maat; Bram van Dooren (Roel Gebbinck 46’); Alexander Tempels (Mats Hegman 46’); Swen te Kaat; Roy Bouwman; Jaël Krosse (Rick Bouwmeister 46’); Wout Blasman.