b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_senioren_silvolde1_nieuwtenue_mats.jpg

Het seizoen is nog lang niet ten einde, maar de eerste berichten over wijzigingen in de selectie voor komend seizoen komen ons al ter ore. Zo vernamen we enkele weken geleden dat Dion Teloh gaat terugkeren naar VIOD. Binnenkort zal de redactie met de lange spits een vraaggesprek hebben. Nu hoorden we ook dat Mats Hegman Spcl. Silvolde na dit seizoen gaat verlaten. We hebben hem  meteen maar even gebeld.

Mats stapt over naar sc Alverna. Het heeft alles te maken met zijn studie. Hij studeert Rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Momenteel woont hij nog in Ulft maar hij is van plan binnenkort in Nijmegen te gaan wonen. “En dan is het echt niet meer te combineren met voetballen in Silvolde. Dat reizen is niet op te brengen”, zegt de frêle middenvelder. Toen hij met dit idee rondliep vroeg hij raad aan zijn vriend Cas van der Wal, die bij Alverna voetbalt. “Cas en ik hebben vanaf de D tot en met de A bij De Graafschap gevoetbald. Hij heeft toen mijn situatie voorgelegd bij het bestuur van Alverna en die hebben me inmiddels benaderd.”

Alverna was in de afgelopen seizoenen enkele keren tegenstander van Silvolde in de hoofdklasse en speelt momenteel in de eerste klasse. “Ik zie het beslist niet als een stap terug. Ze zijn vorig seizoen nogal schlemielig gedegradeerd. Ze staan momenteel er ook niet best voor, maar ze hebben veel blessures en ik zie hen op korte termijn wel weer in de hoofdklasse terugkeren.”

Mats kwam voor het afgelopen seizoen van SDOUC naar Silvolde. Silvolde was duidelijk een stap hoger en hij zegt er veel geleerd te hebben. Hij kijkt met heel veel plezier terug op zijn Silvoldse tijd. “Eigenlijk zullen mij twee dingen bijblijven. De geweldige trainingskampen in Spanje en dat we zoveel wedstrijden wonnen. Dat was ik voordat ik bij Silvolde kwam niet gewend. En wie weet wat er nog in het vat zit dit seizoen. Een succesvolle afsluiting zou mooi zijn.”