b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_e3_20172018_JO11-3.jpg

Het is een koude morgen en nog mistig als we de velden in Silvolde betreden. We moeten deze zaterdag tegen SVGG uit Megchelen. Het team uit Megchelen bestaat voor het grootste deel uit meisjes. Niet klein van stuk overigens en bijna verwonderlijk dat zij onderaan staan. We schatten onze kansen hoog in maar het moet nog wel gebeuren. De meesten hebben wat extra’s aangetrokken om wel warm te blijven en we gaan wat meer wisselen zodat de jongens en meiden niet staan te verkleumen langs de kant.

We gaan goed van start en we zetten Megchelen gelijk onder druk. We hebben een eerste corner te pakken maar er is geen schot op doel.  Het eerste schot van Anil mist ook het doel. Het eerste “mega- wissel” moment komt na 5 minuten, 4 erin, 4 eruit. Zo gaan we het iedere 5 minuten doen. Dan scoort Anil, 1-0 en niet veel later 2-0. Dit stelt ons als toeschouwer wel gerust. De toon is gezet en we gaan gestaag door. Zeker zijn er nog momenten waar Megchelen op het doel van Silvolde af komt maar Mike die onderschept deze ballen door ver uit het doel te komen. Vanaf de zijlijn lijkt het soms aardig risicovol maar hij is zeker van zijn zaak en aarzelt geen moment.

Na de rust met ranja en pepernoten van Piet die ook de kou getrotseerd heeft om Silvolde te kunnen zien voetballen zetten we de ingeslagen weg voort. Een mooie terugspeel bal van Fleurien op Mike zorgt voor de 3-0. Deze laatste maakt ook de 4-0. We blijven aan de kant van Megchelen waar Sil onze corners neemt. Mike maakt de 5-0 en Lucas 6-0. Ik voel een 10-0 opkomen, dat zou toch leuk zijn. Anil heeft misschien hetzelfde idee en maakt 7-0.

Een mooie vrije trap van Sil op Lucas. Uiteindelijk is het Sil die 8-0 maakt. Dogac probeert ook nog om de 10 te halen. Ze doen het super, Fleurien loopt mooi vrij en er is volop kans en iedereen doet goed mee. Het lijkt alsof we over Megchelen heen lopen maar Silvolde moet nog steeds blijven voetballen. Dit blijkt uiteindelijk wel want we moeten toch nog een tegendoelpunt incasseren. Ok, 10-0 wordt het dan niet. Het is bijna tijd en een mooie pass van Thimo op Mike zorgt voor de eindstand 9-1.

Als de Piet dit nu even aan Sinterklaas doorgeeft dan komt het vast wel goed op pakjesavond.