b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_e3_20172018_JO11-3.jpg

JO11-3 speelt vandaag in Gaanderen tegen VVG ‘25. Het is weer een vroege wedstrijd en voordat Chantal en Chantal onze kantine geopend hebben zijn wij al op weg. Het  lijkt een zonnige dag te worden of de eindstand er ook zonnig uit gaat zien is op dat moment nog een vraagteken. Ons team is nagenoeg compleet we missen alleen Tess in het veld en Bas langs de lijn. Tycho zal vandaag in zijn eentje de meute in bedwang moeten houden. Dat valt niet altijd mee want ze houden ervan om lekker aan elkaar te plukken, vooral de jongens en tussen al het gepraat door horen ze in de verte ook nog een aanwijzing. Tycho vond de warming-up dan ook wat moeizaam maar goed ze staan opgesteld en we gaan beginnen.

VVG begint gelijk met aanvallen en keeper Mike moet direct in actie komen en de bal 3 keer kort na elkaar uit het doel houden. Hieruit volgt uiteindelijk een corner. Mike tikt deze er in eerste instantie weg maar de bal komt in handen van VVG en ze laten dan de kans niet onbenut en staat het 1-0. Ok, nog niets aan de hand maar er is duidelijk geen tijd om te suffen we moeten aan de bak. Fleurien loopt mooi vrij en gaat richting doel en de keeper van VVG moet uitkomen om de bal te onderscheppen. Er volgen enkele mooie combinaties waarbij Fleurien steeds weer een vrije plek op het veld zoekt zodat ze aangespeeld kan worden, knap gedaan. Het aanspelen volgt ook maar in de “gang” naar de goal moet ze in een VVG speler toch haar meerdere erkennen. VVG blijft ook in de aanval en Jet moet flink rennen om ze af te remmen en om te proberen de bal te onderscheppen. Uiteindelijk na wat gepriegel voor de goal van Silvolde valt toch de 2-0. Kort daarna en dat mag gezegd worden, volgt nog een mooie goal van Gaanderen. Het staat 3-0. Balen, om de stemming erin te houden zou een doelpunt voor Silvolde zeer wenselijk zijn. Fleurien zit er wederom goed bij maar vanuit een lastige hoek schiet ze de bal over. Daarna is VVG weer op dreef en gaan ze op de goal af. Mike komt goed uit het doel en voorkomt het doelpunt ook de corner die volgt gaat er niet in. Een vlotte uittrap van Mike, hoog over het middenveld naar Sil heeft resultaat. Sil scoort het is 3-1. Het positieve gevoel is alleen van korte duur en het staat 4-1. Voor de rust volgt nog een vrije trap en een mooi schot van Nathan maar we moeten met een achterstand de rust in.

Tijdens de rust drinken de meeste ouders ff een bakkie, het was tenslotte al vroeg dag, ik hoop dat Tycho ze nog wat bij kan brengen en ik voorzie hem zelf ook van een oppepper nl. een warme choco. Overigens weet hij deze in een later stadium keurig over zijn jas te draperen …..die kan ook weer in de was. Wellicht de volgende keer een tuitbeker choco. De 2e helft begint eigenlijk zoals we de eerste helft hadden afgesloten en wel met een doelpunt van Gaanderen, dat is dan 5-1, dat wordt lastig. Mike staat inmiddels ook in het veld en Nathan tussen de palen wellicht dat Mike nog wat kan bijdragen aan het doelsaldo. Gretig is hij zeker en er volgt een actie, in de rebound weet Sil een tweede te maken. 5-2. Silvolde is op dat moment wat meer in de aanval maar soms vergeten ze de verdediging en dan staan er zomaar 3 man ongedekt voor het doel. Daar is geen keeper tegen opgewassen en zo wordt het 6-2. Het valt mij op dat ze toch veel op conditie en snelheid worden afgetroefd en dat is jammer, wellicht heeft het ook nog wat met posities te maken waardoor men meer meters maakt dan nodig en sneller door de reserves heen is. Aan de andere kant is mijn kennis van voetbal beperkt en weet ik pas sinds enkele jaren wat buiten spel is.

Uiteindelijk redden ze het niet om de 6 te laten staan en moeten ze nog een tegengoal incasseren. Deze werken ze in de laatste minuten nog wel weg want een voorzet van Mike geeft Lucas de kans om te scoren en we eindigen met 7-3. Het plukken en kletsen kan weer beginnen bij het penalty schieten ik heb er volgens mij niet veel in het doel zien gaan. Nog een zonnig weekend gewenst.