P1400759-(900x601)

De trouwe bezoekers hebben een paar weken geleden kunnen lezen dat de JO15-1 het best behoorlijk doet, maar helaas steeds een verkregen voorsprong uit handen heeft gegeven.

Hoe staan deze mannen in spe er nu 4 wedstrijden verder voor......

Deze serie wedstrijden begon tegen de koploper MVR. Op een dinsdagavond wel te verstaan gezien we onze manschappen in de herfstvakantie niet compleet hadden, werd de wedstrijd met medewerking van MVR verplaatst. Onze jongens hadden blijkbaar flink ontzag voor de koploper en al gauw stonden we 2-0 achter. Heel even dacht ik nog dat we de schroom van ons af konden zetten door toch de aansluitingstreffer te scoren. Maar ondanks alle goede bedoelingen was het een wedstrijd van onze kant om snel te vergeten. Mede door veel persoonlijke fouten werd de eindstand 8-2 voor MVR, waarbij de score zeker nog hoger had kunnen uitvallen.

Een week later kwam Fc Winterswijk bij ons op bezoek op de Munsterman. De nummer 2 van dat moment op de ranglijst. Ik was dan ook erg benieuwd wat we zouden laten zien. Grote jongens en met de lange bal naar voren probeerden zij ons snel onder druk te zetten. Dit lukte hen behoorlijk goed en ook deze wedstrijd stonden we vrij snel 0-2 achter. Dan zal je denken dat het hiermee gedaan was en dat Winterswijk ons op de knieën had...........niets was minder waar. Silvolde rechtte de rug en ging zelf ook opportunistischer spelen wat voor de rust ook tot enkele kansen leidde. Maar de ruststand bleef op 0-2 staan. In de rust hebben we samen de puntjes op de i gezet en afgesproken om er 35 minuten vol voor te gaan. Als herboren kwamen we uit de kleedkamer en direct na de aftrap scoren we de 1-2. Hierna krijgt het publiek een geweldige tweede helft te zien van Silvolde. Met volle overgave en lef wordt Winterswijk onder druk gehouden en het is wachten op de gelijkmaker. Maar ondanks enkele kansen blijft deze uit en eindigt de wedstrijd toch in een 1-2 nederlaag. Maar wat was ik TROTS op de jongens !!!! Hopende dat we deze lijn voort kunnen zetten.

Tussen de competitiewedstrijden door spelen we ook de achterhoekcup. Uit tegen HC'03 winnen we met 3-6. Wat de jongens een enorme boost geeft om in de competitie ook de eerste 3 punten te gaan halen. Want ondanks ons behoorlijke spel hebben we toch helaas pas 2 punten uit 5 wedstrijden behaald.

P1400741-(900x601)
    De laatste wedstrijd in dit vierluik spelen we voor de competitie uit tegen DZSV. De nummer laatst....... 3 punten moet mogelijk zijn zou je denken. We starten enorm slecht en reageren alleen maar op anderen en met name op de scheidsrechter, terwijl we duidelijk de afspraak hebben om onze monden dicht te houden tegen de leidsman. Ik zie geen schim meer van de mannen die tegen Winterswijk geknokt hebben en in Drempt een mooie overwinning behaald hebben. We spelen ongeïnspireerd en geven binnen 15 minuten een 2-0 voorsprong aan DZSV. Gelukkig scoren we voor de rust toch nog de aansluitingstreffer en gaan met een 2-1 achterstand rusten. In de rust probeer ik de jongens op scherp te krijgen en confronteer hen toch ook wel met het feit dat men niet naar anderen moet wijzen, maar zelf in de spiegel moeten kijken. Afgesproken wordt om na de rust DZSV meteen onder druk te zetten, maar op het veld zie ik hier niets van terug.

Het is dan ook echt zo'n wedstrijd die slap begonnen wordt en wat je dan maar moeizaam kan ombuigen. Met de nodige ketsers en missers en miscommunicaties. Eigenlijk tegen de verhouding in scoren we vrij snel achter elkaar de 2-2 en zelfs de 2-3. Ook worden we toch wat beter dan DZSV en ga ik in de eerste competitieoverwinning geloven. Echter door ongedisciplineerd gedrag komen we met 10 man te staan en wordt het nog erg spannend. Zelfs een meer dan 100 procent kans kan ons nog niet in veilige haven brengen en wordt hopeloos gemist. Op het moment dat je denkt de gelijkmaker om de oren te krijgen, scoren we dan toch de bevrijdende 2-4. Hierna fluit de scheidsrechter af. In mijn nabespreking was ik blij met de 3 punten, maar heb ik ook duidelijk aangegeven dat ik zeker meer discipline eis.

Laat het een les geweest zijn mannen en laten we de draad weer oppakken zoals we als echte mannen gespeeld hebben tegen Fc Winterswijk. Want dan is het echt genieten om jullie trainer/leider te mogen zijn !!! Aan jullie om dit komende week tegen Gendringen/Etten te laten zien. Zet hem op !!

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's