b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_c1_20172018_JO15-1.jpg

Vorige week werd alles nog afgelast door de vrieskou, maar deze week is het heerlijk weer om het gras te gaan betreden. Nog even in de kantine de attentie voor de vrijwilligers ophalen (waarvoor hartelijke dank) en dan de auto in naar Aalten. De thermometer geeft zelfs waarden boven de 10 graden aan. Jelle wordt nog voor de wedstrijd door de EHBO behandeld en gevraagd om de 3 punten wel in Aalten te laten. Maar helaas gaan we niet op omkoping in. Als ze punten willen hebben zullen ze er voor moeten strijden.

En als er dan eindelijk na lange tijd weer een wedstrijd begint voor de jongens van JO15-1 gaan ze als een pijl uit een boog van start. Wie even met zijn ogen knippert heeft dan al snel 2 doelpunten gemist. Jaja, binnen enkele minuten staan we al op voorsprong door vechtlust en goed spel. En daar blijft het niet bij ook. 10 minuten later laten we ons nogmaals gelden en staan we zelfs 3 doelpunten los van een makke Aaltense ploeg. Alleen hun linksbuiten weet nog voor onrust te zorgen, de rest van het team heeft de slaap nog niet helemaal uit. En dat terwijl we pas om 11:15 uur beginnen. Net voor de rust weet de thuisploeg de stand een beetje te verzachten en we gaan dus ranja en koffie drinken met 1-3 op de borden. Na de rust laten we ons een beetje gaan en vergeten we de in de kleedkamer doorgesproken tactiek. Dit is een slordige 2-3. Het publiek begint toch wel ongerust te worden. We hebben dit team vaker ruim voor zien staan en uiteindelijk de punten zien verdampen. Maar niet vandaag. Nee, daar hebben de jongens geen zin in. Meteen na de aftrap wordt de 2-4 aangetekend. 3 minuten later wordt de 2-5 aangetekend. Er klinkt een zucht van opluchting bij het massaal meegereisde supporters legioen. En als Jelle dan ook nog de bal netjes afspeelt terwijl hij ook zelf voor eigen roem had kunnen gaan en Jesse de bal keurig in het netje legt hebben we wel door dat dit team elkaar zeker wat gunt. De gifbeker is pas bij 2-7 helemaal leeg voor de tegenstander.

Volgende week spelen we weer thuis tegen Zeddam/St. Joris. Viavia is ons ter ore gekomen dat deze ploeg geen grote aanvalskracht heeft, maar dat mag ons zeker niet overmoedig maken. Elke wedstrijd staat op zich en we mogen zeker niet verslappen om de punten in Silvolde te houden.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's