IMGP4831
    Eerst even een korte samenvatting van de bekerwedstrijden:

Eerste wedstrijd uit tegen Reunie JO19-1. Eerste duel met deze groep, na een oefenduel  aan het eind van de vorige competitie. Begin is voor ons, daarna zakken we iets terug en komen 1-0 achter. Tweede helft weten we de achterstand weg te werken, maar verder dan de 1-1 komen we niet.

Tweede wedstrijd, thuis tegen s.v. Grol JO19-2. We beginnen deze wedstrijd zeer goed en geven niets weg totdat het in de tweede helft 4-0 is geworden. Hierna worden we te gemakzuchtig en wordt het nog 4-2.

Derde bekerwedstrijd uit naar SJO H.M.C. JO19-1. Deze ploeg komen we straks ook in de competitie tegen dus kunnen we vandaag eens kijken hoe we er voor staan. In de eerste helft is het een gelijk opgaande strijd met betere kansen voor ons, maar een 0-0 ruststand. Gelijk na rust gaat het mis; 1-0 achter omdat we even niet bij de les waren. Hierna herpakken we ons snel en werken er keihard voor, maar verder dan de gelijkmaker komen we niet. H.M.C. gaat verder in de beker.

Dan start voor ons de competitie.
    Eerste wedstrijd uit naar Zelhem, altijd een fysiek sterke ploeg. Dat wordt een echte test voor ons nog zeer jonge team. We starten de wedstrijd goed en komen na 20 minuten op een 0-1 voorsprong met goed voetbal, daarna worden we even iets te gemakkelijk en door 2 fouten gaan we met een 2-1 achterstand rusten. Na rust zijn we allemaal weer scherper en gaan met een 2-4 overwinning terug naar Silvolde.
    De tweede wedstrijd uit naar D.Z.S.V. JO19-1
    Dit is een tegenstander met bijna allemaal tweedejaars A-spelers en drie dispensatiespelers. Dit team is nu nog een maatje te groot voor ons en we gaan met een 3-0 nederlaag naar huis. Dit lijkt kansloos, maar dat was het niet helemaal. In het eerste half uur voetbalden we goed mee en kregen ook een paar kansjes, maar wisten deze niet te benutten.

IMGP4832

De derde wedstrijd thuis tegen Gendringen JO19-1.
    Een groot gedeelte van beide teams kwamen elkaar de avond voor de wedstrijd al tegen op een feestje en was het voor de gasten al duidelijk dat ze de kleintjes van Silvolde de volgende dag wel even zouden wegspelen met twee vingers in de neus.

Maar dit lieten onze jongens niet zomaar gebeuren. We waren door dat soort uitspraken allemaal goed scherp en gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen en voetbalden goed met een paar kansjes aan beide kanten. Helaas na een kwartier spelen scoorde Gendringen de 0-1 uit een corner. Hierna gingen we steeds beter spelen en waren voetballend beter dan de gasten, wie had dat verwacht. Nog voor rust wisten we de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong.

Na de rust werd het een echte streekderby met een ietwat te fysiek spelend Gendringen en een goed spelend en hard werkend Silvolde. Er waren nog kansen op meer doelpunten voor ons, maar uiteindelijk bleef het 2-1 voor onze jongens en dat was ook dik verdiend.

Wij als staf, van dit zeer jonge team, zijn tot nu toe trots op de resultaten en zien het team echt stappen maken en beter worden. Er wordt goed getraind met een prima inzet en werklust, hou dit vast mannen. Tot dinsdag op de training.
    A.s. zaterdag spelen we de thuiswedstrijd  tegen Ulftse-boys JO19-1 om 15:00 uur.

Klik voor meer foto’s
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's