b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_algemeen_malik.jpg

De stichting Vrienden van Boukombé is in 2005 opgericht met als doel middelen in te zamelen in Nederland voor het opzetten en verder ontwikkelen van duurzame projecten voor de bevolking van de gemeente Boukombé in Benin in Afrika. De stichting probeert dit o.a. te realiseren door donaties. Het project wordt ook gesteund door de gemeente Oude IJsselstreek.

In de afgelopen jaren zijn er bezoeken over en weer geweest. Wim Beijer is Kroezenhoeker, VNG-projectleider en voorzitter van de stichting. Eind vorig jaar ging hij opnieuw naar Benin op bezoek om met eigen ogen te zien hoe de projecten er voor staan. Hij had een grote koffer bij zich met een deel van de sportkleding, die is geschonken door Sportclub Silvolde.

De trainingspakken werden met groot enthousiasme ontvangen.

Zie ook dit artikel op de website.