Ontknopingen in de titelstrijd op de slotdag: het overkwam Ajax, PSV en AZ

Vandaag om 11:00  Vanmiddag tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie staat niet heel veel meer op het spel. PSV is al kampioen en alleen FC Twente, AZ, RKC en Excelsior spelen nog ergens voor. Waar dit seizoen de beslissing niet op de laatste dag valt, was dit in het verleden vaak anders. Spectaculaire kampioenschappen en onverwachte resultaten op de slotdag: dit gebeurde eerder in de Eredivisie. meer »

EK, Olympische Spelen en nog veel meer: hier moet je op letten deze voetbalzomer

Vandaag om 8:00  Vandaag is het alweer tijd voor de laatste speelronde in de Eredivisie. Nu het seizoen op zijn einde loopt, zullen veel voetbalfans zich afvragen wat voor voetbal we deze zomer voorgeschoteld krijgen. Maak je vooral geen zorgen, ook deze zomer valt er weer te genieten van een heleboel voetbal. Van het Europees kampioenschap, tot de Olympische Spelen, dit is alles waar je deze zomer op moet letten. meer »

Bayer Leverkusen schrijft geschiedenis met ongeslagen Bundesliga-seizoen

Vandaag om 6:00  Gisteren heeft Bayer 04 Leverkusen geschiedenis geschreven door voor het eerst ongeslagen kampioen van (een verenigd) Duitsland te worden. In de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg wist de ploeg van Xabi Alonso 2-1 te winnen en heeft daardoor in alle 34 Bundesliga-duels geen wedstrijd verloren. Alle 34 duels eindigden in winst of een gelijkspel. Het is dus met recht een titel met een heel goud randje, maar hoe heeft dit succes in Leverkusen gestalte gekregen? meer »

Met deze Nederlanders bestormt Dick Schreuder de Spaanse voetbalpiramide

Gisteren om 14:00  Aad de Mos deed afgelopen woensdag nog een laatste poging in de podcast De Eerste de Beste. Hij polste Dick Schreuder bij zowel Ajax als Feyenoord. De 52-jarige trainer zou het volgens De Mos in zijn vingers hebben. 'Dat bewijst hij ook dit seizoen weer', zo sterkte de Hagenees zijn betoog. Op het derde niveau werd Schreuder met CD Castellón een aantal weken geleden kampioen. Met een rits aan Nederlanders speelt Schreuder de Spaanse tegenstanders wekelijks kapot. meer »

Waarom de laatste speelronde ook voor FC Utrecht en NEC nog van belang is

Gisteren om 12:00  De kampioen is al lang en breed bekend, de nummers zeventien en achttien maken zich al maanden op voor een jaartje KKD en zelfs de ploegen die de play-offs voor Europees voetbal gaan spelen, hoeven daar de laatste speelronde niet meer voor af te wachten. De ogen zullen de laatste speelronde daarom enkel gericht zijn op de strijd om plek drie, tussen FC Twente en AZ, en de strijd om directe handhaving, tussen RKC, Excelsior en Heracles. Toch is er ook nog een derde strijd om te volgen. meer »

Trainerscarrousel in de KKD: komend seizoen minstens tien clubs met nieuwe coach

Gisteren om 11:00  Afgelopen donderdag werd bekend dat de wegen van Regillio Simons en FC Volendam scheiden. In 'gezamenlijk overleg' is besloten dat het aflopende contract van de vader van Xavi niet verlengd wordt. Daarmee is Volendam de zoveelste club die het komende Keuken Kampioen Divisie-seizoen start met een nieuwe trainer.  meer »