Energie besparen in Silvolde: Help je ook mee als vrijwilliger?

15 februari 2022 16:15

Willem Epping

Het is veel in het nieuws: de energieprijzen zijn flink gestegen. Daardoor hebben steeds meer mensen moeite met het betalen van de energierekening. Ook zijn veel huizen nog niet goed geïsoleerd. Dit alles leidt tot een hoog energieverbruik en een hoge rekening, ook bij inwoners in Silvolde. Zeker bij mensen met een minimum inkomen kan het vervelend uitpakken. Om inwoners te helpen energie te besparen heeft Silvolds Belang een initiatief gestart, waarvoor ze vrijwilligers zoekt.
Als Sportclub met een duurzaamheidsambitie ondersteunen we dit belangrijke en sympathieke initiatief van Silvolds Belang graag.

Gelukkig probeert de overheid er van alles aan te doen om mensen niet in de kou te laten zitten.
- Iedereen krijgt een tegemoetkoming van rond de 400 euro via de energierekening.
- Daarnaast is er voor mensen met een minimum inkomen een extra maatregel ter waarde van ongeveer 200 euro. De gemeente voert deze maatregel uit.
Dit alles om de hoge kosten van energie te compenseren.

Minder energie gebruiken

Nog beter is het natuurlijk om het energieverbruik te verlagen. Deze maand organiseert de gemeente: De Energiebespaartour. Er worden energiebespaarboxen beschikbaar gesteld met producten die mensen helpen om energie te besparen. Deze boxen komen vanuit een landelijke subsidie: de RREW-regeling en zijn speciaal bedoeld voor huurders en huiseigenaren met een WOZ-waarde van maximaal €200.000. Deze mensen krijgen een brief thuisgestuurd met daarin instructies hoe ze de energiebespaarbox online kunnen bestellen, en een afspraak maken om hem op te halen. Er zijn vier verschillende soorten boxen, die helpen bij het besparen van: gas, elektriciteit, water en een mix van deze drie.

Helpt u mee de boxen te verspreiden?

Zo'n box is natuurlijk supermooi! Alleen niet iedereen is online handig of mobiel genoeg om een pakket op te halen. Daarom wil Silvolds Belang, samen met de gemeente, de doelgroep extra ondersteunen.

Wat is het plan? We willen graag met Silvoldenaren een aanvullende actie op touw zetten. Met de inzet van vrijwilligers willen we met energiebespaarboxen het dorp in! Om de box aan mensen aan te bieden, die er nog geen besteld hebben, en ook de mogelijkheid om samen de producten meteen (of op een ander moment) aan te brengen. Dan start het energie besparen meteen! En daar doen we het voor.

Zo bereiken we mensen die deze maatregelen het best kunnen gebruiken, en kun je ook nog eens helpen met het aanbrengen van die maatregelen. Op die manier kunnen we elkaar in Silvolde op een mooie manier een handje helpen!

Doet u ook mee?

Wil je meehelpen met deze actie, één avond of middag of twee of misschien wel meer? Meld je dan aan. Wil je graag eerst meer informatie? Neem dan ook zeker contact op. Van planning en coördinatie tot tochtstrips aanbrengen: voor iedereen is er wel een geschikte taak te vinden. En alle beetjes helpen. Begin maart voeren we deze actie uit.

Meld je aan en doe mee! Stuur een mail aan: t.jacobs@oude-ijsselstreek.nl of bel met 0315-292 393 of t.sprenkelder@silvoldsbelang.nl

Belangenvereniging Silvolds Belang en Gemeente Oude IJsselstreek

Bron: Silvolds Belang

Lees meer over:
algemeen duurzaam vrijwilligers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!