In Memoriam Henk Schwartz - Home Sportclub Silvolde

In Memoriam Henk Schwartz

In Memoriam Henk Schwartz

4 december 2021 17:00

Willem Epping

Afgelopen vrijdag bereikte ons het droevige bericht dat ons lid van verdienste Henk Schwartz op 3 december 2021 op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona is overleden.

Henk was 65 jaar lid van de club en daarmee het lid met de op twee na langste staat van dienst. Hij was een verenigingsman pur sang met een groot zwart-wit hart, die bijzonder veel voor de vereniging heeft gedaan en betekend.Henk_Schwartz.jpg
Zijn betrokkenheid bij de club was exemplarisch, hetgeen zich vertaalde in diep gevoelde adviezen en tips voor iedereen die het horen wilde. De ene keer vol lof, dan weer kritisch. Veelal met de nodige humor en regelmatig letterlijk en figuurlijk voorzien van een vette knipoog.

Heel zichtbaar is de enorme hoeveelheid reclameuitingen op de Munsterman, en daarmee een belangrijke bron van inkomsten voor de club. Voor een heel groot deel is dit te danken aan de onvermoeibare inzet van Henk, die doorging tot bijna op het laatst. Geen winkel, bedrijf of ondernemer ontsnapte aan de vraag van Henk 'Heb je al een bord langs het veld.' 

Jarenlang speelde Henk een grote rol in de supportersclub. Menigmaal zorgde de supportsclub voor een financiële bijdragen zodat er weer iets moois voor de club kon worden gerealiseerd. Wedstrijden missen van Silvolde 1 deed Henk nauwelijks. Op en top supporter van Silvolde 1. In 2008 werd Henk dan ook volkomen terecht benoemd tot Lid van Verdienste.
20210522_114107xx.jpg
Als eerbetoon aan Henk en uit respect voor de emoties van onze spelers, van wie een aantal Henk zeer goed kenden, hebben we besloten alle senioren wedstrijden op zondag 5 december af te gelasten.

Wij wensen Henk's familie, zijn vrienden, kennissen en collega's op de club sterkte en gezondheid in deze moeilijke tijden.

Klik op condoleanceregister als je een een bericht wil achterlaten.

Als vereniging hebben we in overleg met de familie een mogelijkheid gevonden om met inachtneming van de coronamaatregelen een gepast afscheid met een zwart-wit karakter aan Henk te geven. 

eerbetoon.jpg

Het eerbetoon op vrijdag 10 december bij de ontvangst van het uitvaartcentrum werd bijzonder op prijs gesteld door Henk's familie:
"Dit doet ons heel goed, en we hebben veel tegen elkaar gezegd: wat zou vader dit geweldig gevonden hebben”.

Details van afscheid nemen vind je beneden.

Advertentie.jpg


Bestuur Sportclub Silvolde
Delen

Lees meer over:
eregalerij memoriam vrijwilligers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!