Veteranen doneren aan Home of Football

15 mei 2024 14:30

Je bent oud maar nog niet versleten en sportief. Dan kun je nog best een balletje trappen. Dat doen de veteranen van 12 verenigingen uit de regio in een onderlinge competitie al tientallen jaren. Zes keer per jaar worden 2 wedstrijden van 30 minuten georganiseerd op verschillende sportparken.

(Bron: Gelderse Post Oude IJsselstreek)

Zaterdag 11 mei waren de laatste wedstrijden op sportpark Oerseveld, de thuishaven van Ulftse Boys. De elftallen van VVG ‘25, vv Montferland, vv Etten, Emmerich 07, vfb Reingold, sc Varsseveld, sc Silvolde, RKPSC, Fortuna Elten, fc Bergh, SDOUC en Ulftse Boys kwamen dit jaar in de 40+ competitie uit. Competitieleider André Huls benadrukt dat naast het sportieve vooral de gezelligheid en het onderlinge contact voorop staat. “De gevorderde leeftijd kan ook een probleem zijn. VVG en RKPSC haken na dit seizoen af, omdat ze niet genoeg fitte 40-plussers op de been kunnen brengen. We zoeken nog naar aanvulling. Rheingold is dit jaar winnaar van de competitie, maar krijgt uitsluitend de eer en geen grote cup.”

Vorig jaar is door de deelnemende teams besloten om te voetballen voor een goed doel in de regio. De donatie is 1187 euro en gaat dit seizoen naar Home of Football, het voetbalmuseum in Braamt van voetbalfanaat Fred Baars, die niet aanwezig kon zijn vanwege een knieoperatie.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!