Munstermanstraat 2
7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

Op 'ínhaalzondag' kwam rksv Halsteren dan toch eindelijk naar Silvolde. Voetballers en publiek werden ingehaald door De Opbloasband, die er lustig op los blies. Het was een extra ingrediënt om er een feestelijke middag van te maken. De faam was de Brabanders vooruit gesneld. Het zou een team zijn dat een spectaculair spel op de mat legde. Dat bleek ook direct vanaf de eerste minuut. Razendsnelle buitenspelers en een slimme spits wervelden keer op keer richting Silvolde-keeper Marco Olthuis. Maar het was ook duidelijk dat de verdediging niet het sterkste deel van het Brabantse elftal is. Silvolde kon slechts toekijken en kreeg in de eerste tien minuten geen kans. Maar in de tiende minuut wel een corner. Cem Köse gaf een fraaie voorzet, die na een kopbal van Wout Blasman en geklungel van de Halsteren-goalie in het doel verdween. In de rest van de eerste helft was het éénrichtingsverkeer. Doelman Olthuis moest enkele keren gestrekt naar de hoek en hield de ruststand op 1-0.

Na de pauze en de vrolijke klanken van het dweilorkest ging Halsteren onverdroten verder en Silvolde werd meteen teruggedrongen. De thuisploeg kreeg echter nu wel kansen op meer. Al direct na rust ging een schot van Mats Hegman net naast het doel en een voorzet en een corner van Cem leverden gevaar op. In de 65e minuut werd dan toch de verwachte gelijkmaker gescoord door Jeroen Beerendonk. De grootste kans voor Silvolde om opnieuw op voorsprong te komen kwam tien minuten later op naam van Cem Köse. Hij brak door op links en koos ervoor om zelf in de korte hoek te schieten. Helaas stond er nog een verdediger op de doellijn, die voor de gasten redding kon brengen. Wout Blasman stoomde op naar het doel, werd binnen de zestien van de bal gekegeld, maar de arbiter Miquel Tjong-A-Hung zag er geen overtreding in. Inmiddels waren Chiel Terhorst en Mike Severs in het veld gekomen. Pim Olthuis en Mike van Aken ontvingen geel. Heel zwart-wit wachtte met smart op het laatste fluitsignaal van de leidsman en vond een gelijkspel wel een prima resultaat. Het was ijdele hoop. In de laatste minuut werd het dan toch 1-2 door Lennard Marsman na een rommelige situatie uit een corner. Dat het ver in blessuretijd ook nog 1-3 werd door Fouad Idabdelhay was voor de statistieken. De scheidsrechter blies maar meteen af en De Opbloasband zette een treurmars in.