JO11-1 goed uit de startblokken!!!

JO11-1 goed uit de startblokken!!!

FC Dinxperlo JO11-2

1 - 2

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse (3e fase) 15

Datum

29 januari 2022 8:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark 't Welink
Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 0315-653019

Zaterdag 29-01-2022  FC Dinxperlo JO11-2 / v.v. Terborg-sc Silvolde JO11-1

De wekkertjes rinkelden al (ouderwets) vroeg vanochtend in Silvolde en Terborg vanochtend; 07:45 melden voor vertrek. Wel lekker hoor,  wakker worden met gezonde wedstrijdspanning i.p.v. met chagrijn omdat het C-virus weer een dikke rode streep door de mooiste dag van de week had gezet… De winter- en Corona-stop zat er op,! Koning Winter had gelukkig zijn intrede niet gedaan; zou je net zien, mag je weer… wordt het afgelast…. Dat leed bleef ons gelukkig bespaard. En dus mochten onze boys vandaag gelukkig weer als een “stel koeien die voor het eerst weer naar buiten mochten” de wei in. Wel als “kunstkoeien”, want er werd op nep-gras gespeeld…

We verschenen overigens wel met een uitgedunde, 9-koppige selectie aan de aftrap. 2 spelers waren er na een winterse transfer niet meer bij (veel succes in de JO10-1 boys!). Daarnaast ontbrak goalie Bas vandaag helaas. Gelukkig hoefde Ruben vandaag niet zijn kunsten te laten zien op zijn “buikschuiver”, en kon hij van de partij zijn. 

Om 08.30 uur ging het balletje rollen op Sportpark ’t Welink te Dinxperlo. Quint nam de eerste helft plaats onder de lat, aan hem de taak om de honneurs waar te nemen van onze betrouwbare goalie Bas. Na circa 5 minuten was Noah van dichtbij dicht bij een vroege openingstreffer. Helaas wist de Dinxperse-doelman redding te brengen. Even later was het dan toch raak! Rik stofzuigde er even op z’n Riks op los op het middenveld, veroverde de bal, hield goed het overzicht en passte de bal naar de op de linkerflank vrijstaande Noah. Uit diens perfecte pass kon Sven vanaf een meter of 5 bal binnen tikken; 0-1!

Na een mooie aanval speelde Thijmen zichzelf vrij en nam het vijandige doel met een poeier onder vuur. De Dinxperse-goalie bracht redding. Nog geen 20 seconden later stond Rik oog in oog met hun keeper. Rik drukte de bal af, maar helaas kwam zijn inzet op hun goalie. Helaas werden deze 2 kansjes niet verzilverd, en bleef het zo vooralsnog bij 0-1. Verdedigend waren de boys scherp! De tegenstander van vandaag had meerdere goede/handige spelers in hun team, maar lekker in het spel kwamen zijn niet, omdat er telkens een gretig zwart-wit-geel voetje de bal van hun afsnoepte… lekker boys; dat zien we graag!

Na de time-out gingen we verder met waar we gebleven waren. Druk zetten en aanvallen! Op een meter of 15 van het doel pikte Rik een  afgeslagen bal op, kapte een keer en haalde de trekker over. Helaas vloog zijn strakke lage schuiver net rakelings lang de paal op. Vanuit een intrap dribbelde Stan over de linkerflank op en slingerde de bal goed voor de pot. Helaas kwam Noah een paar teenlengtes te kort… 

Een minuutje later konden de handjes dan toch de lucht in. In eerste instantie gingen de handjes net te vroeg de lucht in; een heerlijke afstandsknal van Rik leek strak in de linker bovenhoek te vliegen, maar spatte uiteen op de binnenkant van de linkerpaal (wellicht was de knal op het aluminium voor de thuisblijvers hoorbaar? 😊). De rebound kwam op de rechterflank voor de voeten van Noah. Die bedacht zich geen seconde en roste de bal snoeihard diagonaal, strak in het zijnetje, het doel in: 0-2! Dit was tevens de ruststand.

Stand-in goalie Quint hield zo de eerste helft zijn doel schoon, niemand van FC Dinxperlo wist hem voor rust te passeren. Dit ook omdat zijn teammaatjes er de eerste helft super scherp op zaten en er zo dus amper iets weg werd gegeven. Top, op naar de ranja! Na rust trok Thijmen de keepershandschoenen aan. Ondanks dat er in de kleedkamer op gehamerd was, waren de eerste speelminuten na rust niet scherp genoeg. Dit, in combinatie met een flinke dosis pech, resulteerde in een vroege tegentreffer. Een schot (of was het een voorzet?) verdween ongelukkig via de schouder van Ruben, Thijmen kansloos latend, in ons doel: 1-2.

We waren wakker, koppies omhoog, ruggen recht en doorrrr! Kort hierna omspeelde Onne in de as twee tegenstanders en stuurde Sven met een steekpass op het Dinxperse-doel af. Helaas had hij de hete adem van hun boomlange speler in de rug, die Sven met zijn “Inspector go-go-Gadget legs” net genoeg wist te hinderen (zie video, fragment 1).

Noah zette op links flink druk, gleed even uit, stond vliegensvlug weer op en opende weer de jacht op de tegenstander/bal. Met succes; hij veroverde de bal en zette voor op Sven. Die kon de bal net niet lekker raken. Direct ook de tegenstoot werd het even billenknijpen geblazen. Er ontstond een flinke scrimmage in onze doelmond, we kregen de bal maar niet weg. Gelukkig hield stand-in goalie Thijmen zijn hoofd koel. Tussen de vele voeten door wist hij de bal weg te plukken. Zo bleef de (magere) 1-2 voorsprong staan. Met een mooi steekballetje zette Quint Sven oog in oog met de Dinxperse-goalie. Helaas wist die met zijn rechtervoet knap redding te brengen (zie video, fragment 2)

Even later leek Stan de (verdiende) 1-3 binnen te gaan schieten. Helaas wist zijn tegenstander net een teentje tegen de bal te krijgen, waarna hun goalie de bal eenvoudig op kon pikken (zie video, fragment 3). Zo bleef het nog altijd bij slechts 1-2. Kort hierna was Stan er weer dicht bij. Maar helaas verkleinde hun keeper zijn doel goed en wist met een uitstekende redding (wederom) een treffer te voorkomen (zie video, fragment 4). 

Thijmen stond ondertussen onder de  lat een paar keer zijn mannetje en hield zijn ploeg op de been.Een strakke voorzet van Stan leek even zomaar binnen te vliegen, maar verdween helaas toch net rakelings voorlangs over de achterlijn. Na een mooie opbouw/aanval over rechts legde Sven de bal keurig af op de vrijstaande Quint. Helaas schoot hij net voorlangs (zie video, fragment 5).

Zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal…. Zeker ook voor de toeschouwers, die gelukkig ook weer eens van de partij mochten zijn (bedankt voor jullie support!). FC Dinxperlo drong de hele tweede helft wel veel meer aan dan voor, maar echt grote/uitgespeelde kansen wisten ze niet te creëren (niet zo groot als de van ons in ieder geval 😊). Dit ook door de goede inzet en strijdlust aan onze kant. Ruben liet zien binnen de krijtlijnen over minstens net zoveel winnaarsmentaliteit te beschikken als op het circuit. Onze “tank” Timo toonde zich ook weer een ware baas in onze verdediging. En Onne en Rik waren ook een ware plaag voor de Dinxperse-strikers. Maar ook op het middenveld en in de voorhoede werd een hoop noeste arbeid verricht. En daar begint het mee, top!

Meer dan terecht trokken onze boys de overwinning dan ook over de streep! 1-2 winst, dik verdiend mannen! Met 3 punten in de kofferbak “trugge op huus op an”!

Yes, 3 punten in de pocket!

 Op naar zaterdag, dan spelen we om 10.00 uur uit tegen Ajax. “Ajax Weiten-Hose” wel te verstaan. Dus niet in de Johan Cruijff Arena, maar gewoon op Sportpark ‘t Houtbroek in Breedenbroek.

 

#D’ran #ZinAn #ZaterdagIsDeMoosteDagVanDeWeek

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!