7051HL
VARSSEVELD
tel. 0315-241036

Zaterdag 05-03-2022  sc Varsseveld JO11-2 / v.v. Terborg-sc Silvolde JO11-1

Vanochtend stond, onder  voor zowel spelers als toeschouwers heerlijke omstandigheden (de tubetjes zonnebrandcrème konden er bijna aan te pas komen),  de uitwedstrijd tegen SC Varsseveld JO11-2 op het programma. Uitgeslapen aan de aftrap staan mocht vandaag toch geen probleem zijn, het balletje ging pas om 10.45 uur rollen op Sportpark Oberink.

In dit Corona-tijdperk beleefden we vanochtend overigens wel een uniek momentje: wij stonden met een complete selectie aan de aftrap! Wat eerder bij deze altijd gretige spelersgroep niet meer dan normaal was, voelt nu als een weelde! Alle 10 de boys van de partij; klaar voor de strijd!  an meet af aan gingen de boys er voor! Het duurde wel even voordat de eerste mogelijkheden zich voor deden om de score te openen.

Na een goede diepe uittrap van Bas en goed druk zetten door Sven kwam Tijmen in balbezit. Handig kapte hij zijn tegenstander uit en creëerde daarmee de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd. Helaas miste het schot met zijn linker wat kracht, en werd deze eerste mogelijkheid zo een prooi voor hun doelman.

Even later gooide Onne er achterin de beuk erin, veroverde de bal en dribbelde van achter uit een paar meter door de as op. Hij passte de bal naar Stan die de bal vervolgens vanaf de linkerflank lekker voor het vijandige doel slingerde. Vanuit de stuit schoot Sven met een volley de bal met een boogbal op doel. Helaas stond de paal de verdiende openingstreffer in de weg. Direct na de klank van de bal op het aluminium klonk het fluitsignaal; het eerste kwart zat er op.

Time-out met een 0-0 tussenstand.

De bal rolde amper weer, toen Rik direct in de eerste aanval besloot de pantoffel maar een lekker aan te halen. Het zat ons niet mee, zijn kanonskogel spatte steenhard uiteen op het aluminium, denk dit voor de thuisblijvers in Terborg en Silvolde bijna hoorbaar moet zijn geweest. Wat een poeier! Zo stond de paal binnen enkele speel-seconden tot 2x toe een openingstreffer in de weg; da’s pech!

Kort hierna haalde Rik vanaf de rechterkant van het veld nog maar eens uit. Helaas scheerde zijn diagonale schot dit keer rakelings over de dwarsligger (hij raakte de lat net niet, en dat is maar goed ook: want na 2x paal zou dan de dwarsligger de dwarsligger voor een openingstreffer zijn geweest). Sven was even later  tot 2x toe ook dicht bij de toch echt dik verdiende openingstreffer. Zijn eerste schot kwam via een voet van een verdediger bij hun keeper, die knap redding bracht. De rebound kwam voor de voeten van Sven, die nogmaals het  Varsseveldse doel onder vuur nam. Helaas wist hun keeper nogmaals redding te brengen.

Bij een intrap vanaf rechts (net iets over de middenlijn) kwam Sven vanuit de punt van de aanval goed in de bal, bood zich hiermee goed aan (fijn dat de training zijn vruchten afwerpt 😊). Nadat hij door Thijmen werd aangespeeld draaide hij goed weg bij de in zijn rug hijgende tegenstander en schoot direct vanuit de draai op doel. Helaas ging zijn inzet rakelings voorlangs de 2e paal.

Zo was het nog altijd 0-0.

Kort voor rust was de dik en dik verdiende openingstreffer daar dan toch…
Stan zette een cornerbal vanaf rechts goed voor… Timo leek de bal op doel te gaan koppen, maar kwam toch net een centimetertje te kort…. En dat was achteraf maar goed ook, want het was Sven die de bal vervolgens snoei- en snoeihard heerlijk in de touwen schoot; 0-1!!!

Dit was tevens de ruststand.

Over het derde kwart valt niet zo veel te schrijven. Dit kwart van de wedstrijd “kabbelde” wat voort, zeker in verhouding tot de eerste 2 kwarten voor de rust. Aan het einde van dit derde kwart waren we toch nog dicht bij een doelpunt. Sven stuurde Stan weg met een steekpassje. Helaas wist de Varsseveldse goalie het schot van Stan, die het vanochtend overigens op de linkerflank lekker op z’n heupen had en keer op keer tegenstanders het nakijken liet, te pareren. Dus beloofde het na de time-out met een 0-1 tussenstand nog een spannend 4e en laatste kwart te gaan worden.

Direct vanuit de hervatting probeerde Rik de marge te verdubbelen. Hij pikte een verre uittrap van hun keeper op en probeerde met een bekeken hoge boogbal hun doelman te verschalken. Helaas werd dit door de doelman doorzien, hij was net op tijd terug in zijn hok om de bal uit de lucht te plukken. Na een goed verzorgde opbouw van achteruit (paar perfecte driehoekjes) kwam de bal uiteindelijk voor de sterke rechter van Noah. Maar helaas vloog ook zijn doelpoging rakelings voorlangs.

Zo bleef de voorsprong nog altijd beperkt tot de magere 0-1 voorsprong. Veel uitgespeelde kansen/mogelijkheden had Varsseveld nog niet weten te creëren. Maar met deze tussenstand was het nog altijd (onnodig) spannend! We hielden onze adem dan ook in toen een speler van Varsseveld ons doel met een vlammend diagonaal schot onder schot nam. De bal leek heerlijk in de bovenhoek te gaan zeilen…
Maar goed; gelukkig is daar dan toch altijd nog onze top-goalie Bas! Met een prachtige zweefduik tikte hij de bal uit de kruising; heerlijke redding Bas!

En dat Bas vandaag vastbesloten was de 0 te houden, bleek even later toen hij weer op superieure wijze redding wist te brengen!
Zo hield onze doelman ons op de been en was hij voor mij toch wel de held van de dag; Super Bas! (zonder onze overige toppers tekort te willen doen uiteraard 😊) Na deze redding van Bas counterden we er vliegensvlug uit. Quint leek op weg de overwinning veilig te stellen, maar ook zijn inzet verdween helaas nipt voorlangs het doel.

Ook Timo slaagde er net niet in de bevrijdende 0-2 voorsprong op het bord te zetten. Vanuit een corner pikte Thijmen de bal op bij de 2e paal en legde goed af op Timo. Timo kapte zijn tegenstander uit en schoot op doel; maar net als eerdere doelpunten deze ochtend van zijn teammaatjes, scheerde ook zijn schot helaas net langs de voor ons verkeerde kant van de paal. Zo bleef het ook in het vierde kwart nog altijd spannend.

Vanuit een steekpass leek hun spits er tussendoor te glippen en op Bas af te gaan. Onne zette de achtervolging in en liep de tegenstander van de sokken… een “professionele ingreep” zullen we het maar op houden 😊. Helaas blesseerde hij zichzelf hierbij wel; zijn linker enkel was minder blij met zijn actie. Op zijn tanden bijtend probeerde hij het even later nog wel; maar helaas moest hij de strijd staken.

Gelukkig waren de boys vastberaden de 3 punten mee naar huis te nemen.

In het vierde kwart had Ruben op het middenveld de stofzuigerstand er maar eens opgezet. Hij schuwde geen duel en snoepte de tegenstanders bal na bal af. Lekkerrrr! Ook de rest van de boys bleven tot het eind flink gas geven. Top! Daar klonk het laatste fluitsignaal.
Als team, en met de juiste inzet & goed spel wisten onze boys de dik verdiende overwinning over de streep te trekken.

Beeldmateriaal: onze fotografe Jessy (Harmsen) heeft weer e.e.a. vastgelegd op de gevoelige plaat.

Zie hier: <LINK BEELDMATERIAAL>

Na achtereenvolgens een overwinning, gelijkspel en vorige week een nipte verliespartij nu weer een mooie overwinning. En overwinningen smaken uiteraard altijd naar meer 😊 !
Op naar zaterdag, dan spelen we om 09.45 uur thuis op Sportpark De Paasberg tegen DZC’68 JO11-3.