Zaterdag 14 mei gelikte dag JO11-1 !!!

Zaterdag 14 mei gelikte dag JO11-1 !!!

Varsseveld JO11-2JM

1 - 6

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse (4e fase) 15

Datum

14 mei 2022 10:45

Accommodatie

Sportpark Oberink
Westel Oude Aaltenseweg 1
7051HL
VARSSEVELD
tel. 0315-241036


20220514jo11koe.jpgAllereerst: de wedstrijd!
sc Varsseveld JO11-2JM / v.v. Terborg-sc Silvolde JO11-1
 
Afgelopen zaterdag speelden we om 10.45 uur op Sportpark Oberink
de uitwedstrijd tegen sc Varsseveld JO11-2JM.

Vanaf het eerst fluitsignaal begon het balletje direct flink te rollen.
Nu gaat dat rollen het balletje op dat kunstgrasveld altijd al goed af,
maar ook qua veldspel kwamen we flitsend uit de startblokken.
De bal werd goed rondgetikt, hetgeen in een paar mooie aanvallen
resulteerde.
Toch incasseerden we na een kleine 5 minuten zomaar uit het niets
een totaal onnodige tegentreffer en keken zo tegen een 1-0 achterstand aan.

Het duurde niet lang voordat de stand weer in evenwicht was.
In eerste instantie wist de Varsseveldse goalie nog redding te brengen op een fraai schot van Noah (zie video, fragment 1); hij tikte de bal knap uit de hoek. Uit de corner die restte was het alsnog raak: Noah pikte de lage voorzet op en schoot hard diagonaal binnen (zie video, fragment 2): 1-1.

Na een mooie opbouw van achteruit stuurde Timo met een mooie steekpass Noah diep.
Die snelde op zijn beurt richting vijandig doel en probeerde de bal met een lage diagonale schuiver bij de 2e paal binnen te prikken. Helaas ging zijn inzet net voorlangs (zie video, fragment 3).

Even later stuurde Rik Sven diep. Sven stoomde op over de linker flank en zag vanuit zijn ooghoek dat Quint in het centrum goed meeliep en positie koos voor het doel. Sven legde de bal goed laag, helaas schoot Quint op de keeper (zie video, fragment 4).
Nog geen minuut later leek Sven de verdiende 1-2 voorsprong binnen te schieten, maar helaas scheerde zijn mooie “krul” net hoog voorlangs. Zo bleef het nog altijd 1-1.
Kort hierna was Sven weer dicht bij een treffer. Stan slingerde vanuit een corner de bal hoog voor het doel. Sven pikte de bal op bij de 2e paal en haalde de trekker over; helaas was de doelman wederom een sta in de weg.

Quint soleerde over links, haalde de achterlijn en trok de bal perfect terug op Noah.
Die leek dan toch echt de 1-2 binnen te gaan rossen… maar verdediger “Jari” gooide zich met ziel en zaligheid voor de bal en wist de inzet van Noah net voldoende te blokken (zie video, fragment 5).

Zo gingen we rusten met een 1-1 tussenstand.

De boys kwamen sterk uit de kleedkamer. Direct na rust legde Sven de bal vanaf de rechter achterlijn goed terug op Quint. Quint verkoos zijn sterke rechterbeen boven zijn linker, daar waar een poging met zijn linker waarschijnlijk kansrijker was geweest.
Nog geen minuut later schoot Sven de bal op de bal.
We kwamen de 2e helft goed uit de startblokken, maar toch bleef het vooralsnog bij een 1-1 tussenstand.

Stan nam de zoveelste corner. Dribbelde kort op en slingerde de bal voor het doel.
De keeper tikte de lastige voorzet voor de voeten van Timo. Die wist daar wel raad mee en tikte de dik verdiende 1-2 voorsprong binnen (zie video, fragment 6).

Onne stond achterin 1:1 zijn mannetje, veroverde de bal en tikte ‘m door naar Sven. Die stuurde Quint met een prachtige boogbal diep. Quint dribbelde door en toen de bal goed voor zijn rechter lag schoot hij de 1-3 voorsprong binnen (zie video, fragment 7).

Na goed druk zetten veroverde Rik de bal en prikte hij de bal met buitenkant rechts door naar Sven die zo ineens opdook voor vijandig doel en de bal met z’n linker langs de uitstormende doelman prikte: 1-4 (zie video, fragment 8).
 
Kort hierna stuurde Rik Sven nog maar een weg met een goede steekpass, waarna Sven de doelman opnieuw kansloos liet: 1-5! (geen videofragment; zelfs voor Jessy ging dit denk ik te snel 😊)

Een afstandsschot van Noah plofte uiteen op de lat…

Even leek Varsseveld terug te komen tot 2-5. Bas schoot een uittrap tegen een tegenstander, welke de bal vervolgens binnenschoot. Toch bleef het 1-5; de scheids (met Terborgse roots) keurde de treffer terecht af nadat hij hands had geconstateerd.

Even leek het thuispubliek zich af te vragen of deze scheids met Terborgse roots (dhr. T. vdr Heijden) wellicht de eerste “thuisfluiter” voor een uitploeg was, maar zoals uit videofragment 9 blijkt was de bal toch eerst over de doellijn. De keeper leek redding te brengen op het schot van Rik, maar grabbelde de bal toch echt van achter de doellijn uit zijn goal. Goed gezien scheids; 1-6! (zie video, fragment 9)
 
Dit was tevens de eindstand, met 3 punten in de pocket konden we ons opmaken voor het teamfeestje (seizoensafsluiting) later in de middag op de boerderij van (de ouders van) onze doelman Bas.

Teamuitje:
Onder een strak blauwe hemel en een heerlijk brandend zonnetje, werden we om 15.00 uur warm onthaald op de boerderij van de Familie Gosselink.
Met deze perfecte weersomstandigheden beloofde het op voorhand al een geslaagde seizoensafsluiting te worden.

En dat werd het!!! Wat hebben we, jong & oud, genoten!
DE_JO11-1.jpg
Na een welkoms- en tevens al dank woordje voor een prachtig seizoen – door Frank ging de middag(/avond) van start.

Na een fraai parcours voetgolf dwars door/over de velden van “tijdelijk Sportpark Gosselink” (met echt leuke “holes”; in een kruiwagen/kuil/container/ingegraven emmer/ etc.), met leuke quizvragen bij de tussenstop (met versnaperingen 😊) over o.a. de hoofdrolspelers van Melkveebedrijf “De Bievink” en een leuke en leerzame rondleiding onder bezielende leiding van Peter/Evelien/Lisa/Bas&Niels (per groepje een andere “gids”) en nog een aantal spelletjes, gingen de doppen van de (drank)flessen en bleef het nog lang (iets langer de vooraf gepland 😊) onrustig. Voordeel is dan wel dat de buren er op een dergelijke locatie geen last van hebben, zelfs niet van de enorme ghettoblaster van DJ (annex patatbakker) Ben.

Ook aan de inwendige mens was gedacht. Het illustere duo Ben & Frank ontpopten zich toch “Koningen Frituur” en toverde vanuit hun snackkar de ene na andere culinaire versnapering tevoorschijn.
 
Zoals ik al eerder schreef: het zonnetje brandde er aardig op los deze dag.
Het duurde dan ook niet lang voordat we de eerste kids buikschuivend voorbij zagen roetsjen op de (voor sommige iets te korte) buikschuifbaan. Lang wachten was het daarna ook niet totdat het “grootste kind” zijn pupillen even voor moest doen hoe het echt moest 😊 (mijn elleboog kleurt inmiddels weer van blauw naar geel en het gevoel van gekneusde ribben en te zijn overreden door een vrachtwagen ebt sinds midden deze week langzaam weg 😊; maar goed; het ging dan wel als de brandweer moet ik eerlijk zeggen 😊😊 😊). Tja, en als er 1 Duif over de dam is…. ook andere vaders en trainert Ben vlogen met enige regelmaat “oerendhard” over de baan.
Niet meer verwacht, maar toch geschiedde het alsnog later op de avond: na enig (😊) aandring(k)en gingen ook een aantal moeders overstag; hulde!  
 
Als dank voor het leuke seizoen (waarvan we gelukkig nog 2 wedstrijden mogen spelen voordat het helaas echt is afgelopen) ontvingen wij als “technische staf” uit handen van onze boys een heerlijke pot snoep voor alle potjes voetbal. Nogmaals dank toppers! Jullie zoals gezegd bedankt voor een super leuk seizoen!!!

Hierbij een foto/video-compilatie van de super leuke dag! Familie Gosselink: nogmaals dank!!!

Op naar zaterdag, dan spelen we om 08.30 uur uur thuis (in Silvolde) tegen Ajax B. JO11-1JM de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.
#D’ran #ZinAn #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!