Ondanks 9-klapper JO11 nog in de wachtkamer

Ondanks 9-klapper JO11 nog in de wachtkamer

ST: Erix/KSV JO11-1

0 - 9

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse (4e fase) 15

Datum

25 mei 2022 18:30

Scheidsrechter

B. Gotink

Accommodatie

Sportpark De Bult
Kapelweg 17
7134NJ
VRAGENDER
tel. 0544-374777

Vandaag stond er voor ons nog een hele belangrijke inhaalwedstrijd op het programma. Na onze overtuigende zege van zaterdag jl. tegen Ajax Breedenbroek (8-5) strijden we op de laatste competitiedag zelfs nog mee voor het kampioenschap! We moeten dus vandaag winnen van de nummer laatst en werken aan ons doelsaldo. ‘de nummer laatst’ wil je al snel doen laten geloven dat het een twee vingers in de neus wedstrijd gaat worden en daar schuilt ‘m precies het gevaar! Onze competitie is opgebouwd uit 4 fases. Telkens zodra er een fase voorbij is, worden de besten en de minderen bij elkaar ingedeeld in de volgende fase. Dit betekent dat we in deze 4e fase louter tegenstanders treffen van gelijkwaardig niveau. Iedereen kan dus van iedereen winnen. Voetballen op een doordeweekse avond met deze jonge jeugd betekent snel een bord eten naar binnenwerken, zodat we op tijd zouden kunnen vertrekken om klokslag 17:30u. Althans dit was de planning, de realiteit was anders. Het was inmiddels 17:30u geweest, maar we hadden de selectie nog niet compleet. De minuten verstreken en het was nog wachten op 1 speler. Na 10 minuten vertraging konden we dan toch eindelijk vetrekken. Als ware Max Verstappen(s) geven we een gasje bij, om de opgelopen tijdschade te beperken. Eenmaal aangekomen op het adres van KSV in Vragender bleek er helemaal niemand op ons te wachten letterlijk en figuurlijk. Na enig onderzoek blijkt dat er in de voetbal.nl app de verkeerde locatie stond. We moesten niet op de locatie in Vragender zijn, maar op de locatie van Erix in Lievelde. Heerlijk die fusieclubs met 2 locaties 😉 In allerijl gingen we nu als ware rallycoureurs ons een weg banen naar Lievelde, inmiddels hadden we nog maar een 15 minuten over tot aanvang wedstrijd. Veel rommeliger en onrustiger jezelf voorbereiden op een belangrijke pot kun je niet verzinnen. Eenmaal ons in het nieuwe en inmiddels zwart/gele tenue gestoken, konden we beginnen aan de warming-up. Sportief als de tegenstander was hebben we de wedstrijd een kwartier later laten aanvangen, zodat wij nog even ‘ons eigen ding’ konden doen. Een fatsoenlijke warming-up op dit knollenveld zat er ook niet in. Overal bulten en gaten waar mening golfcourt jaloers op zouden zijn. Ze hadden ook gehooid in plaats van gras gemaaid, ze waren vergeten de hooi van het land te halen. Tot overmaat van ramp was het veld ook niet een mooi glad biljartlaken, maar had het de vorm van een opblaasspringkussen zoals we die van vakantieparken kennen. In het midden zit het hoogste punt en dan heeft die afschot naar link en rechts en voor en achter. Nou lekker dan, een rommelige voorbereiding en een knollenveld zijn op voorhand niet de gewenste ingrediënten voor zo’n belangrijke wedstrijd. Tevens moesten we het stellen zonder trainer Ben, onze sterkhouder Stan en ook konden we geen beroep op Ruben doen. Daarentegen kwam Lode, onze nieuwe aanwinst voor aankomend seizoen ons versterken.

Zodra we eenmaal klaar staan voor de aftrap zien we enkel flink uit de kluiten gewassen jongens en meiden als tegenstander. Dat gaat dus hard werken worden en we verwachten dan ook een fysieke wedstrijd. Na een kwartier vertraging konden we dan eindelijk beginnen. We begonnen wat slapjes en het was ST: Erix/KSV die de eerste speldenprikken uitdeelden. Toch zijn wij het die de score openden. Een dartelende Quint op de linksbuiten wist zijn tegenstander te passeren en de bal panklaar voor te geven op Noah. Noah schoof de bal keurig binnen in de rechterhoek met zijn linker 0-1. Het 1e kwart zit erop, het was alles behalve hoogstaand. Natuurlijk helpt zo’n hotsknotsbegoniaveld niet mee, maar we zijn te ongeconcentreerd, te onrustig aan de bal en wellicht iets te gespannen. Na dit al verbeterpunten benoemd te hebben gaan we weer van start met het 2e kwart.

Dit gaat al beduidend beter, al snel krijgt Lode een grote kans. Helaas voor hem scoort die nog niet bij zijn debuut. Op de rechtsbuitenpositie hebben we in de persoon van Thijmen ook een baltovenaar staan. Thijmen draait zijn directe tegenstander met enige regelmaat dol, tot een echte kans leidt het nog niet, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Even later pikt tank Timo die bal op en stoomt op naar voren en hield tevens goed overzicht. Hij zag Rik vrijstaan en met een subtiele voetbeweging werd de bal in één keer goed klaar gelegd om af te drukken. Ook dit schot belande rechts onderin 0-2! We hebben de draai en ons eigen ritme gevonden en dan weet je dat het snel kan gaan. Wederom eisen Timo en Rik een hoofdrol op, in een goede combinatie weten ze uiteindelijk debutant Lode en stelling te brengen en die luistert zijn debuut op met een goal 0-3! Een prachtige voetbal goal mannen! Net op het moment dat onze keeper Bas dacht ‘ik ben toch niet voor spek & bonen helemaal naar het verre Lievelde afgereisd?’ kreeg die het nog even druk en liet die zien waarom die haast niet te passeren is. Tot 3x maal toe weet Bas ons wederom op de been te houden en laat die zien waarom wij het team zijn met de minst geïncasseerde tegensdoelpunten. Klasse Bas! Aan de andere kant zetten Lode en Thijmen een mooie aanval op, ook hier net geen goal, maar wel een corner. Quint neemt deze net als zaterdag jl. weer slim en de bal beland bij Sven, die ziet zijn snoeiharde inzet op de buitenkant paal er weer uitketsen. Ook onze nieuwe aanwinst Lode meldt zich nadrukkelijk en werkt zich een slag in de rondte. Het slotakkoord komt van Thijmen, zijn schot belandde bij de keeper in de handen. Het zit Thijmen niet mee, een doelpunt had die al zeker verdiend. Maar wat in het vat zit ………….
We gaan rusten, het 2e kwart was al heel veel beter van onze kant. Dat bied veel perspectief voor de 2e helft. Met de in de rust genoten mierzoete ranja, kregen we onze suikerspiegel weer meer dan op peil, dus energie leveren mag geen probleem zijn.


We schieten de 2e helft als een raket uit de startblokken. Lode, Noah en Quint treffen net geen doel, maar we zijn on-fire. Daar stoomt Rik als een duiveltje uit een doosje op, vanaf de rechterflank geeft die scherp voor en Quint koos goed positie voor de goal en hoefde er slechts nog tegenaan te lopen, hetgeen ook gebeurde 0-4. Het wordt allemaal steeds fysieker en een aantal jongens van ons schuwen dat zelf ook zeker niet. Daar waar Onne met prima tackles reglementair de tegenstander wist te vloeren, naaide zijn directe tegenstander zich zo op, dat die begon na te trappen. Zijn coach haalde hem direct van het veld en onze Duif kon er stiekem wel van genieten gezien de glimlach op zijn gezicht😊. Even later moest er weer een duel uitgevochten worden en via een carambole op rug van Onne veranderde de inzet compleet van richting maar ook hier had Bas antwoord op. Wat een knappe redding Bas! Dan gooit Lode zich nog vol in een sprintduel tussen 3 tegensanders en weet die de bal nog te schieten, zijn inzet belandde in de handen van de keeper. Op links werd Quint vaak 2/3 dubbel gedekt, toch weet die vaak er doorheen te komen. Na een prachtige actie werd de bal klaargelegd op Thijmen. Zijn inzet ging nogal komisch door de handen van de keeper en deze lucky goal was goed voor de 0-5. Eindelijk zat het Thijmen eens een keer mee in de afronding, tevens einde 3e kwart. Ondanks de comfortabele voorsprong voelt het niet echt comfortabel. Het kampioenschap zou wel eens op doelsaldo beslist kunnen worden, dus de 0 houden en zelf veel scoren is waar het op neer komt.

 

We beginnen aan het laatste kwart. Af en toe valt de bal gevaarlijk achterin er over heen, echter spelen Onne en Timo een dijk van een wedstrijd. Samen met Bas en Rik zijn ze vastbesloten die 0 te houden! De lucky goal heeft Thijmen goed gedaan, hij trakteert ons op een heerlijke solo, op karakter baant die zich een weg naar voren en zet de 0-6 op het scorebord. De jongens zijn gretig en willen het doelsaldo opvijzelen en gaan dus opzoek naar meer. Sven weet met een mooie actie een voorzet bij Lode af te leveren, maar hij mist op een haar na de bal. Deze actie had een beter lot verdiend. Dan is het Thijmen die het vijandelijk doel onder vuur neemt, via de keeper gaat die naast maar we houden er een corner aan over. Deze corner wordt door Noah genomen die bal wordt door Lode achter het standbeen gehakt en weet daarmee de vrijstaande Rik weet te vinden en zijn intikker leverde de 0-7 op. Zie videofragment 1
ST: Erix/KSV kon in deze fase nog net de moed bij elkaar rapen om af te trappen, maar de moed zonk al weer snel in hun schoenen. Ditmaal combineerden Lode en Sven zich samen naar voren hetgeen de stand op 0-8 bracht. Het was een super mooie aanval uit het boekje. Nog 1x sleurde en ploeterde Lode zich een weg naar voren en werd die van achter getackeld. De penalty was voor Noah en nadat de bal eenmaal goed lag verzilverde Noah deze penalty 0-9! Zie videofragment 2 Dit was tevens de eindstand, dus vandaag even +9 doelpunten bijgeschreven aan ons doelsaldo. Het eindsaldo van +23 is verreweg het beste van iedereen uit deze competitie. In totaal wisten we maar liefst 40x te scoren in maar 7 wedstrijden, een moyenne van 5,71 doelpunt per wedstrijd is uitermate goed en alleen daarom verdienen we de schaal!
Voor de laatste maal dit seizoen halen we de door de JO11-1 gepatenteerde juichslinger uit de kast, nemen we het gejuich en applaus in ontvangst en genieten we met z’n allen van de topprestatie van vandaag Zie videofragment 3.
Nadat we hoorden dat onze directe concurrent Ajax Breedenbroek maar met 2-1 heeft gewonnen van Varsseveld, wisten we dat er nog maar 1 concurrent overbleef voor de titel (omdat wij een veel beter doelsaldo hebben dan Ajax B.). Nu moeten we helaas nog wachten op de uitslag van Winterswijk – Dinxperlo. Deze wedstrijd wordt aankomende zaterdag 28 mei gespeeld. Als Dinxperlo weet te winnen, zijn zij kampioen. Bij elke ander resultaat zijn wij kampioen, dus zonder zelf nog in actie te komen kunnen we nog kampioen worden. Wellicht gaan we nog een touringcar afhuren om naar Winterswijk af te reizen om met z’n allen Winterswijk aan te moedigen om een goed resultaat te behalen. In het betaalde voetbal geven ze elkaar mobieltjes etc, misschien moeten wij Winterswijk maar gaan paaien met snoepzakjes of zo😉


Wat de afloop ook moge zijn, we hebben een super mooi, leerzaam en leuk seizoen gedraaid met z’n allen. De jongens hebben het grote stappen gezet in hun (voetbal)ontwikkeling. Met een hele jonge voornamelijk eerstejaars groep hebben we 2 fases (competitieronden) tot op de laatste dag meegestreden om de titel. Aan al het goeds komt een einde, zo ook aan seizoen 2021-2022. We nemen afscheid van Stan, Onne en Sven. Jongens hartelijk dank voor jullie bijdrage en gezelligheid dit seizoen! Wij wensen jullie veel plezier bij de 13-2 in het nieuwe seizoen. Hun posities zullen het nieuwe seizoen ingevuld gaan worden door Lode, Ward, Dex en Dylan. Welkom bij de 11-1 mannen!
Dan rest ons nog iedereen te bedanken die het mede mogelijk heeft gemaakt, dat wij dit seizoen hebben kunnen voetballen. Namens de JO11-1 hartelijk dank en tot volgend seizoen, we kijken er al enorm naar uit!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!