JO13-1 weer als de brandweer

7021HV
ZELHEM
tel. 0314-621974

Na een geweldig teamweekend in Kerkrade/Mönchengladbach stond vandaag één van de drie finales voor de JO13-1 op het programma. Het doel was van tevoren duidelijk, tweemaal winnen en we zijn kampioen. Winnen we de derde dan pakken we ook de beker. We bekijken het natuurlijk wedstrijd voor wedstrijd. Vandaag te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen ZZC’20 JO13-1.

ZZC, dat vierde in de competitie staat, doet het de laatste tijd goed. Voor ons dus belangrijk om direct scherp te zijn, en dat was het geval. De JO13-1 ging als de brandweer vanaf minuut 1, met Mick voorop in de strijd. Hij zette zo goed druk dat dit al direct een grote kans opleverde. Na een minuut of zeven was het al raak. Uit een goede voorzet was het dezelfde Mick die de bal binnen kon werken: 0-1. Ook nu was er ontzettend veel publiek, die onze toppers naar voren schreeuwden. Kort na de 0-1 ontstond de 0-2, Tahsin kon de bal tegen de touwen schieten, goede goal. We bleven druk zetten en achterin was het scherp. Elke mogelijkheid tot een kans was een prooi voor onze verdediging. Nog voor rust scoort Joes een beauty van een goal, een prachtig schot van afstand!

In de rust proberen de stafleden te benadrukken dat we moeten blijven voetballen om tot kansen te komen, wat door de spanning soms lastig is.

Na rust kwam ZZC’20 iets scherper uit te kleedkamer, door dom balverlies komt hier een grote kans uit, echter geeft Stijn nooit op… Hij red de bal van de lijn! Dit was een wake-up call voor het gehele team. We moesten weer volle bak gaan. Dit lukte. Tahsin scoort na een goede actie de 0-4 en Joes prikt er ook nog een goal in. Gevolgd door de laatste treffer, een goede goal uit de draai van Jasper. Eindstand 0-6. Daarmee is onze JO13-1 koploper geworden.

Wat een passie weer, geweldig om te zien. Zaterdag moeten we in Silvolde om 10.00 uur tegen FC Winterswijk, dat momenteel derde staat. Wie weet wat deze dag ons gaat brengen…

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!