2 september: JO12-1 vs. DZC JO12-2

1e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 1

2 september 2023 10:45

A. Janssen

Sportpark De Paasberg (Terborg)
't Veld 20
7061DD
TERBORG

(door: Tom Streefkerk)

In de aanloop naar onze eerste wedstrijd van het seizoen ‘23/’24 was er een klein beetje gezonde spanning. Op voorhand was er al veel ontzag voor onze eerste tegenstander, volgens een enkele speler was dit mogelijk zelfs de sterkste tegenstander uit onze poule. Steevast verbeterde ik de spelers: “Nee hoor, de sterkste tegenstander zijn wij zelf.” Ik kreeg dan vaak een vragend gezicht als antwoord.

Zaterdag hoorde ik het echter van geen enkele speler, de focus was er! Dex en Marc moesten helaas verstek laten gaan, maar op afstand waren ze zeker betrokken bij onze eerste krachtmeting. Met drie kersverse leiders aan het roer voelde het vast wat onwennig voor onze talenten. De afgelopen jaren vonden zij steeds een sterk team van begeleiders aan hun zijde, grote schoenen voor ons om te vullen.

De eerste minuten ging het nog aardig gelijk op, maar het was Tijmen die uit een prachtige assist van onze tegenstander(!) binnen kon schieten. Bij het coachmoment wezen we onze voorhoede op het gestuntel achterin bij DZC en dat met goed druk zetten flink geprofiteerd kon worden. Kort na het coachmoment kreeg een middenvelder van DZC aardig wat ruimte, er leek weinig gevaar, maar met een fraai afstandsschot verschalkte hij onze voltallige verdediging en Bas. Onze spelers waren waarschijnlijk nog bezig met het verwerken van onze aanwijzingen.

Niet lang daarna gaf Tijmen een voorzet. De keeper had de bal niet klem, waarop Lode lekker kon binnentikken. Bij een volgende aanval werkte Ward keihard om de bal te veroveren. De verdediging en keeper hadden veel moeite om de bal weg te krijgen onder de grote druk van Ward. Wederom was Lode er weer op het juiste moment om de bal met net voldoende kracht binnen te werken.

Noah vond zelf dat hij niet goed in de wedstrijd zat, maar hij toonde eens te meer aan dat volhouden loont. Met een paar mooie acties en een goed schot kreeg hij zijn welverdiende goal. Met 4-1 ging we de rust in. In de kleedkamer was de boodschap van Thijn: “We zijn er nog niet!”

Er zat kennelijk iets extra’s in de ranja, want een verwoestend hard schot van DZC wist Bas uitstekend te keren. Wij kregen de bal al snel voorin en na mooi samenspel van Tijmen, Quint en Ward kon ook Quint zijn doelpuntje meepakken. De reactie van DZC mocht er ook zijn, vanuit een corner ontstond na een mooie aanval en afstandsschot de 5-2.

Net als in de eerste helft bleek weer dat voortdurend druk zetten op de keeper en verdediging loonde, Ward deed dit uitstekend en scoorde een prima goal. De eindstand werd bereikt door een aanval van rechts van DZC. Het doelpunt had niet hoeven vallen, maar na afloop van de wedstrijd kon je aan alle rode koppen aflezen dat ze alles hadden gegeven. We konden uiteraard goed leven met deze einduitslag, een prima start van het seizoen en misschien wel een voorbode voor nog meer mooie wedstrijden in de komende weken.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!