SC Westervoort AVW ’66 JO12-1 vs. JO12-1

6931AC
WESTERVOORT
tel. 026-3118876

Vandaag mochten we aantreden tegen de JO12-1 van SC Westervoort. Op de parkeerplaats in Terborg werd al gesproken over een makkelijke overwinning en deed ik mijn best om die verwachtingen te temperen. Onze ervaring met ons eigen team is toch dat we vaak slechter spelen als we de overwinning al binnen denken te hebben.

Kort voor aanvang van de wedstrijd moest ik wat wijzigingen aanbrengen in onze opstelling en zette ik wat spelers op een voor hen ongebruikelijke plek. Een enkeling kreeg zelfs al de zenuwen bij het benoemen van de positie. Later bleek dat dit niet geheel onterecht was, ik zal er de volgende keer niet meer voor kiezen. Maar ... als je het niet probeert, dan kom je er ook nooit achter.

Ons eerste kwart was rommelig. We kregen tal van kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in. Op ontzettend veel verschillende manieren werd getracht de bal in het doel te werken en ons overwicht was groot, maar alle pogingen leken tevergeefs, ze werden allen gekeerd. Net voor het coachmoment wist Noah te scoren. Het was precies op het moment dat je bang moest zijn voor de tegengoal. Als Westervoort had weten te scoren, dan had dat ze mogelijk in het zadel geholpen.

Het tweede kwart was iets beter. De spelers hielden zich iets meer aan onze afspraken en dat maakte dat het langzaam iets beter ging lopen. Dylan liet van zich horen door wederom een sterke aanval over de zijkant, met een verwoestend hard schot liet hij Westervoort weten dat ze rekening met hem moesten houden. Helaas wist de keeper zijn schot te stoppen. Uiteindelijk wist Thijmen met een zacht balletje de bal beheerst in de rechterkant van het doel te werken. Noah probeerde de stand op 0-3 te krijgen, maar schoot op de buitenkant van de paal. Hij kon niet veel later voorgeven op een inkomende Ward en Lode. Ward kreeg zijn voet er tegenaan en tekende voor ons derde doelpunt.

Na rust bleef ons spel onrustig en ongelukkig. In een duel met drie tegenstanders wist Dylan heel knap aan de bal te blijven. Een van de drie spelers van Westervoort belandde in dit duel ongelukkig op zijn knie en even leek het dat hij zijn wedstrijd moest staken. Hij richtte zich op en kon later toch door. Ik probeerde Dylan nog een lesje fair play bij te brengen en zei dat hij de bal aan de tegenstander terug moest geven door de bal naar de helft van de tegenstander te schieten. Deze poging tot fair play had kunnen slagen als ik de rest van het team er ook van op de hoogte had gebracht. De bal van Dylan uit de scheidsrechtersbal werd wonderschoon naar de helft van de tegenstander geschoten ... in de voeten van Dex. Dex gaf prachtig voor op Timo en met een intikkertje stonden we op 0-4. Niet lang daarna kwam Quint heel mooi op over links en schoot de bal fantastisch binnen in de korte hoek.

Bij het coachmoment was ik streng voor onze groep. Ik gaf aan dat we terecht voorstonden en dat er mooie doelpunten waren gevallen, maar dat we misschien wel onze slechtste wedstrijd tot nu toe speelden. Ik wees ze nogmaals op de afspraken, onder andere bij de corners. We hadden afgelopen week uitgebreid aandacht besteed aan corners en ik wilde dat graag terugzien in de wedstrijd. Wat volgde was een wervelend kwartier waarin onze spelers goed lieten zien dat ze opdrachten goed uit konden voeren. Lode had in de eerste helft veel kansen gehad, maar steeds wilde hij de mooie oplossing vinden. Na rust schreeuwde ik een keer naar Lode dat hij niet mooi moest proberen te scoren. Het was het startsein voor een doelpuntenregen. Thijmen gaf mooi voor op Lode: 0-6. Dex met een bekeken balletje op Lode: 0-7. Misschien wel de mooiste aanval kwam over diverse schijven bij Dex, hij werkte weergaloos binnen. Vervolgens kregen we twee corners. Beide corners werden door Quint fantastisch afgeleverd in het midden van het strafschopgebied. Een werd door Lode binnengetikt met de schouder, de andere belandde wonderschoon via een kopbal in de kruising. Dex wist tussen deze twee corners door nog te scoren door de bal in het dak van het doel te schieten, het was genieten langs de kant. Onze laatste goal viel door goed samenspel van Thijmen, uit zijn voorzet wist Lode de 0-12 binnen te werken. Deze stand gaf de verhouding goed weer, maar op basis van de eerste helft had SC Westervoort nog wel een doelpunt verdiend, deze viel dan ook nog kort voor het laatste fluitsignaal.

Volgende week ontvangen we RKHVV JO12-2 op Sportpark De Munsterman en hopen we onze foutloze reeks uit te breiden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!