Zon 5 mocht weer de wei in en boekt ruime overwinning in Azum

7045AE
AZEWIJN

‘WE MOGEN WEER’

Zo klonk het uit vele kelen die zich vanochtend verzamelden voor Cafe ‘t Molentje. Een grote groep kerels die frisbrak om 8:45 koffie uit een kartonnen bekertje lurken, tas om de nek en keuvelend over het weekend. Dit kan maar één ding betekenen. SSA Wisch Zon 5 (voorheen bekend als Silvolde 5) mag de wei weer in.

Dit jaar is er veel nieuw. Bijvoorbeeld een nieuwe speler genaamd Luuk (Tuenter). Wat er voor zorgt dat we nu Luc, Luke en Luuk hebben… Dit maakt het communiceren niet altijd makkelijker, maar wel een stuk efficiënter. Welkom Luuk. We hebben een nieuwe waterzak met beduidend minder gaten dan de vorige. We hebben ook onze nieuwe warmloopshirtjes gekregen. We krijgen nog nieuwe tassen. En als klap op de vuurpijl hebben we zelfs een nieuwe naam! SSA Wisch Zon 5 (roepnaam: Silvolde 5, 'echte' betekenis SSA: Sexy Silvoldse Adonissen).

Met alle nieuwe ingrediënten in dit zwart-witte stoofpotje vertrokken we vanochtend richting Azum. Den Dam 2 stond op het programma voor de beker. Daar aangekomen wachtte ons een ogenschijnlijk onbespeeld groen biljartlaken, waarop de dauwdruppeltjes schitterden als de voortanden van Henk Schiffmacher. Van dit aangezicht hebben we een tijdje onbezorgd kunnen genieten omdat de auto waar de klerentas in zat besloot met een enorme omweg richting Azewijn te rijden en dus een stuk later was.

Na een stevige warming-up stonden we ruim op tijd klaar aan de start. De wisselspelers en stafleden vermoeden dat er de eerste vijf minuten gevoetbald is. Dit weten ze helaas niet zeker, omdat in de hoek van de dug-out een hele kleine spin een hele grote vlieg in zijn web had gevangen en de gehele groep daar gebiologeerd naar stond te kijken. De rest van de eerste helft verliep als volgt: Rick brak een aantal keer goed uit en kon tijdens één van deze uitbraken Luuk bedienen, die de bal simpel in het netje schoof. 0-1. Na twee afgevlagde corners had de grens geen zin meer om te vlaggen, waardoor de derde corner van Luc na een ongelofelijk hoge sprong van Jorn ingekopt kon worden: 0-2. Hierna viel Luke uit door een knieblessure en kwam Jaap erin, die op zijn beurt zeer ongelukkig terecht kwam na een duel en zijn schouder ontwrichtte. Terwijl Jaap richting het ziekenhuis ging werd er doorgespeeld. Rick herhaalde zijn kunstje van de eerste goal en Luuk kon de 0-3 inschuiven. Driemaal fluiten, tijd voor thee.

In de tweede helft zoefde Rick voor de zoveelste keer zijn tegenstander voorbij en wilde hem afgeven op Luuk. Onkunde bij de pass zorgde ervoor dat de bal langs de keeper glipte en over de doellijn rolde voordat Luuk hem in kon tikken: 0-4 door Rick dus. Blijkbaar vond Luuk het nodig om toch een hattrick te maken want hij kopte even later zeer kundig een corner binnen: 0-5. De laatste noemenswaardige actie van de wedstrijd was het moment dat Rick in de 16 werd aangetikt door de tegenstander. Penalty uiteraard, maar de bal die rolde door! Precies voor de voeten van Sjoerd. Open goal, metertje of anderhalf… paal. Gelukkig floot de scheids voor dit onfortuinlijke moment al voor de pingel. Pellie mocht gaan aanleggen en deed wat iedereen die een penalty opeist moet doen, strak in het hoekje: 0-6.

Volgende week mogen we voor het eerst thuis voetballen. Gendringen komt dan op bezoek: 10:00 uur, sportpark de Munsterman. Tot dan!

IMG-20230903-WA0010.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!