JO14-1 herpakt zich

7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

Na een slechte start in de Hoofdklasse stond woensdag een wedstrijd voor de Achterhoek Cup tegen FC Bergh JO15-1 op het programma. Om door te gaan moesten we winnen. Dat werd met ruime cijfers gedaan. Een zeer terechte 2-6 overwinning met een ouderwets goede Tahsin voelde goed.

Vandaag stond de moeilijke competitiewedstrijd tegen AVW’66 uit Westervoort op het programma. Een heerlijk zonnetje, prima veld en goede temperatuur. Alle ingrediënten voor een prachtige voetbaldag op de Munsterman, toch? Vorig jaar speelden we al tegen het team en was het een zeer gelijk opgaande wedstrijd. Na penalty’s wonnen wij en gingen we door in de beker.

Helaas kon Jonie weer niet meedoen, hij verzamelt namelijk blessures. We hopen dat hij zijn verzameling binnenkort compleet heeft en weer het veld op kan. Er was ook goed nieuws. De minstens zo onmisbare Steyn kon vandaag weer spelen. Vlak na de aftrap kregen we al een aantal grote kansen. Helaas was de scherpte voorin niet te vinden. Achterin stond het als een huis waarbij Kay, Steyn, Julian en Stijn samen zorgden voor een sterke muur waar AVW niet doorheen kwam. Ook op het middenveld hadden wij de overhand, we probeerden op te bouwen en kwamen tot kansen. Maar zoals zo vaak in het voetbal, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat. Een houdbaar schot vloog onder in de hoek, waarbij ook het druk zetten niet goed verliep, 0-1 achter.

Hoofd omhoog; na de rust moet het gaan gebeuren. De eerste 20 minuten na rust leek het ook te gaan gebeuren. Jasper gaf een geweldige pass op Tahsin, hij verzuimde. Eyup kan binnenschieten, hard en hoog over. Toch bleven we druk houden en vooral Lovis zorgde voor rust aan de bal. Fenn, die er uiteindelijk voor Tahsin in kwam, snapte wat er moest gebeuren, en maakte gelijk. De laatste 10 minuten stonden we veel onder druk, moesten we met z’n allen verdedigen en hopen op een uitbraak. Deze kwam helaas niet meer. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Dat is gelukt vandaag, we hopen de komende wedstrijden op meer scherpte voor de goal. Het eerste punt in de Hoofdklasse is een feit en het grootste pluspunt van vandaag, Steyn is weer terug en HOE… geweldige pot!

Donderdag spelen we een inhaalwedstrijd thuis op de Munsterman tegen SKV uit Wageningen. We trappen om 18.45 uur af. Tot dan!

EmXCoTsWMAE9_bL.jpg-large.jpeg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!