Goede eerste helft zorgt voor 3 punten

7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

Eindelijk konden we weer het veld op. Door het slechte weer konden we de afgelopen weken weinig doen.  Door meermaals te voetballen in verschillende zalen hebben we geprobeerd om de boel een beetje aan de gang te houden. Toch is dat heel anders dan in de zaal. Gelukkig konden we voor de eerste wedstrijd nog even het veld op, dit deed de spelers zichtbaar goed.

Op zaterdag 27 januari stonden er 2 dingen gepland. Allereerst het belangrijkste, de eerste thuiswedstrijd in de derde en laatste fase van dit seizoen. Een lastige thuiswedstrijd tegen Colmschate. De ploeg die we vorig jaar in de halve finale van de beker maar nipt versloegen. Het was toen een harde strijd met veel kansen over en weer. Als voetballiefhebber hoop je dat dit vandaag weer het geval ging zijn.

Niets bleek minder waar. In de eerste helft speelde we (misschien wel) de beste helft van dit seizoen. Van achteruit werd de opbouw goed verzorgd en meermaals konden we de vrije man vinden. Door de bal snel naar de andere kant te spelen konden we vaak het middenveld in komen. Dit resulteerde al snel in een mooi doelpunt van Tahsin, die de bal hard buiten het bereik van de keeper kon schieten, 1-0!

We beleven aandringen en bij elk balverlies volgde al snel een balverovering. De omschakeling was uitstekend. Colmschate kwam niet een keer voor ons doel en was dus totaal niet gevaarlijk.

Nog voor rust konden we ook de 2-0 scoren. Julian deed erg goed mee en kreeg de bal op het randje van de 16 meter. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal met een mooie krul in de hoek, 2-0!

Tot aan de rust was het overwicht voor Terborg/Silvolde, maar we lieten het na om te scoren.

Na rust ging Colmschate iets meer aanzetten. De vermoeidheid was duidelijk te merken bij beide ploegen. De uitploeg heeft geen grote kansen gehad, het middenveld bestaande uit Joes, Lovis en Fenn veroverde keer op keer de bal. In de counter konden we nog een aantal keer gevaarlijk worden, Joes kwam tot twee keer toe gevaarlijk voor de goal. Doelpunten scoorden we niet meer.

In de avond hadden we nog ons jaarlijkse FIFA-toernooi, de uiteindelijke winnaar was Joes. Hij won de finale na penalty’s van Jasper. Opnieuw een mooie succesvolle zaterdag. Op naar meer….

Volgende week spelen we uit tegen Longa’30 JO14-1, we trappen af om 11.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!