Silvolde 1 in de voorbereiding - Home Sportclub Silvolde

Silvolde 1 in de voorbereiding

Silvolde 1 in de voorbereiding

15 augustus 2022 13:45

Marcel van Berkum

Silvolde 1 speelde afgelopen zondag de eerste oefenwedstrijd tegen tweedeklasser SDOUC. Het was ook het eerste duel dat Rob Haveman als hoofdtrainer op de Silvoldse bank zat. Het werd 1-0 voor de Ulftenaren.

"Door een buitenspeldoelpunt", volgens Rob. "Het was natuurlijk heel heet en ik was benieuwd hoe we er conditioneel voor staan". Haveman zegt daarover tevreden te zijn. "Mede door vakanties hadden we een kleine wedstrijdselectie en veel jongens moesten het hele duel in die tropische omstandigheden spelen, maar deden dat uitstekend.  Hij noemt met name Swen te Kaat, die positief opviel. Ook Brian Hogeweide. Brian is een echte Silvoldenaar en heeft enkele seizoenen in het eerste gespeeld. Hij heeft zich daarna vooral toegelegd op een trainerscarrière. En met succes. Momenteel is hij jeugdtrainer bij De Graafschap. Hij heeft dit seizoen iets meer tijd en vanaf het begin met de Silvoldse selectie meegetraind. De staf wil hem uiteraard graag in de selectie opnemen, maar Brian beraadt zich nog op zijn toekomst. "SDOUC is iets verder in de voorbereiding en dat was te merken, maar we willen op een bepaalde manier spelen en dat zag ik op momenten terug in de wedstrijd. We voetbalden alleraardigst en verdedigend stond het als een huis." Silvolde speelde in de eerste helft met Roel Gebbinck in de spits en Wouter Ebbers na de rust.

Aanstaande dinsdagavond vanaf 20.00 uur speelt Silvolde tegen De Graafschap O21. De supporters kunnen de Silvoldse hoofdmacht voor het eerst thuis op De Munsterman aan het werk zien.

Het oefenprogramma wordt afgerond met een wedstrijd uit tegen MASV, de nieuwe club van Dennis van Beukering, dinsdag 23 augustus; aftrap om 20:00 uur op Sportpark Malburgen-West in Arnhem.

De eerste competitiewedstrijd in de Vierde Divisie B speelt Silvolde thuis tegen RKZVC. Het was eerst op zaterdag toen weer op zondag, maar het is nu definitief dat de wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond 27 augustus vanaf 18.30 uur in Silvolde.

Delen

Lees meer over:
eerste elftal voorbeschouwing

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!