Bloedeloze remise en brilstand Silvolde 1 tegen Orion 1

12 september 2021 17:30

Roger Schwartz

Vandaag kwam het Nijmeegse Orion op bezoek op Sportpark de Munsterman. Silvolde ontmoette deze tegenstander twee seizoenen in de tweede klasse begin jaren ’10 waarbij wisselende resultaten werden behaald; 2 thuisoverwinningen en 2 uitnederlagen waren de resultaten destijds.

Na een wat aftastend begin leek Silvolde al in de 6e minuut via Luke Groot Wassink op aangeven van Wout Blasman op voorsprong te komen maar het doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgevlagd en gefloten. In de 10e en 14e minuut waren er goede mogelijkheden voor Wout Blasman. Zijn eerste inzet ging uit de kluts net naast en na een goed opgezette aanval via Roel Gebbinck en Gijs Hakvoort kopt Wout zijn tweede kans over. Na een kwartier komt Orion met haar eerste wapenfeit en claimt een strafschop na aangeschoten hands maar scheidsrechter Pals geeft een corner welke verder geen gevaar oplevert voor Silvolde. In de 20e minuut is daar op aangeven van Joris Bieleveldt opnieuw een goede mogelijkheid voor Wout maar dit keer wordt deze naast gekopt. Halverwege de eerste helft weet Orion enig gevaar te stichten maar Pim Olthuis blokt een voorzet van de bezoekers tot corner en een schot van Orion speler Mick Alberts ging voorlangs. In de 27e minuut kan Cem Köse een voorzet van Wout Blasman niet goed aannemen en de bal belandt daardoor naast het doel. 5 Minuten voor rust leidt een foutieve pass van Roel Gebbinck tot een gevaarlijke situatie voor Silvolde maar de kans van Vincent Alberts wordt geblokt. Uit de 2e corner die daaruit voort komt is het schot uit de tweede lijn van opnieuw Vincent Alberts een prooi voor Silvolde keeper Marco Olthuis zodat we met een 0-0 stand gaan rusten.

In de tweede helft zakt het spel van Silvolde verder weg. Een halve voorzet van Mats Hegman werd door de Orion keeper Stan Bruijsten onschadelijk gemaakt. In een sterke periode van Orion was het even billenknijpen voor Silvolde waarbij een bal de bovenkant van de lat raakte en een vrije trap in de muur belandt. Na een snelle tegenaanval van Silvolde stuit Wout Blasman op de Orion doelman. Na een uur spelen is daar opnieuw een mogelijkheid voor Silvolde maar de corner van Mike Severs wordt door Wout Blasman naast het doel gewerkt. Een prima voorzet van Max Tamboer komt net niet aan bij Cem Köse. In de 78e minuut voorkomt Marco Olthuis de achterstand voor Silvolde met een prima redding. In de slotfase proberen beide teams nog wel de ban te breken waarbij Orion nog het dichtst bij een voorsprong kwam maar de inzet van Jerving Nuñez suist voorlangs.

Hiermee eindigt een weinig enerverende voetbalmiddag voor beide teams in een bloedeloze 0-0 .

Volgende week moet Silvolde weer aan de bak in Malden tegen Juliana ’31 dat, toch wel verrassend, met 3-1 bij hoogvlieger Halsteren won.