Inswinger Silvolde 2 seizoen 2021/2022

Inswinger Silvolde 2 seizoen 2021/2022

23 augustus 2021 14:45

Edwin Frericks

Edwin Frericks, trainer van Silvolde 2, kijkt vooruit op het nieuwe seizoen 2021/22.

Ik ben dit seizoen de nieuwe trainer van Silvolde 2. Ik ben overgekomen van Ajax Breedenbroek en heb Vincent Selhorst opgevolgd. Verder bestaat het begeleidingsteam uit Nick Gries, Henk ten Elshof, Sebastiaan van der Vliet en Stan Roordink. Nieuw in de staf is Joost Thuis, die is overgekomen van het 1e. Joost zorgt dat het team fysiek en mentaal optimaal is voorbereid.

Ten opzichte van vorig seizoen zijn spelers Bram Mellendijk en Ivar Verlangen jammer genoeg vertrokken naar v.v. Etten. Oude bekende goalgetter Evert Römer is weer teruggekeerd van NVC.

Voorbereiding

Vorig seizoen heeft het 2e maar twee competitiewedstrijden kunnen spelen. We hopen natuurlijk net als iedereen dit seizoen op volop wedstrijden. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen op 3 augustus. Daarmee hebben we acht weken tot de eerste competitiewedstrijd in Elst tegen Spero 2. Tot nu toe hebben we oefenwedstrijden gespeeld tegen Terborg Zat. 1 en SDOUC 2.  De verslagen kun je op deze site lezen. Op dit moment hebben we uiteraard nog last van vakantieperikelen, maar gelukkig zijn spelers van de 1e  selectie bereid om ons uit de brand te helpen als het nodig is. In de voorbereiding nemen we weer deel aan het toernooi van SVGG in Megchelen. We voetballen voor de beker tegen Grol 2 (dinsdag 7 september 20.15 uur in Groenlo), Longa’30 2 (zondag 12 september 10.00 uur op De Munsterman) en RKZVC 2 (vrijdag 17 september 19.30 uur op De Munsterman).

Ambities

De spelersgroep heeft naar elkaar uitgesproken om dit seizoen zeker te willen meedoen om de bovenste plaatsen, en met name promotie naar de Hoofdklasse afdwingen. Dat wordt beslist geen gemakkelijke opgave. Factoren als trainingsopkomst, blessures, sterkte van tegenstanders, kunnen een rol spelen. Naast de sportieve ambities maken uiteraard plezier en gezelligheid ook deel uit van de beleving in de groep.

Eerste indruk

Mijn eerste indrukken van Sportclub Silvolde en met name het tweede elftal zijn prima. De groep is zeer ervaren en prettig om mee te werken. Rondom het elftal is met de uitgebreide staf alles tot in de puntjes geregeld. Verder is de samenwerking met Stéven Verheijen en Mark Schepers, trainers van Silvolde 1, tot op heden zeer goed. Ook kan ik aankloppen bij Theo Jansen, Bjorn Mellendijk en Willem Epping als er qua wedstrijdzaken vraagstukken zijn. Laten we er met z’n allen een bijzonder seizoen van maken, en genieten dat we weer de wei in mogen en van het verenigingsleven bij Sportclub Silvolde!

Tot ziens rond of op het voetbalveld…

Edwin Frericks, trainer Spcl. Silvolde 2

Augustus 2021

Delen

Lees meer over:
trainers tweede elftal voorbeschouwing

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!