Inswinger Silvolde 3, 4 en 5 seizoen 2021/22

Inswinger Silvolde 3, 4 en 5 seizoen 2021/22

3 september 2021 13:00

Marcel van Berkum

Ronald Mijnen is als trainer de opvolger van een icoon, want hij noemt Jan Gries "een icoon van Sportclub Silvolde" Het opvolgen van een icoon is niet makkelijk. Kopiëren lukt niet. Dat begreep Ronald meteen en hij begon in de voorbereiding naar vorig seizoen met een eigen aanpak voor de trainingen van het derde, vierde en vijfde elftal. “Naast het partijspel heb ik meer de nadruk gelegd op conditie, techniek, tactiek en positiespel.”

De lagere elftallen spelen recreatievoetbal en het heet minder prestatiegericht, maar iedereen die het spelletje speelt wil winnen. Al snel bleek dat zijn aanpak aansloeg en de trainingsopkomst groeide. Zo groot in aantal dat alleen een training leiden voor een omvangrijke groep van meer dan 30 spelers amper te doen was. Bennie Mellendijk werd gevraagd en bereid gevonden om Ronald te ondersteunen. Toen kwam corona. Wedstrijden werden niet gespeeld. Er kon een tijd helemaal niet getraind en later alleen aangepast. Die crisistijd is inmiddels voorbij en Ronald merkt dat de groep enthousiast is en staat te trappelen om wedstrijden te spelen.

Uit de spelersgroep van het derde elftal kwam de wens naar voren om prestatiegericht te voetballen. “Dat is uitstekend, heb ik gezegd, maar dan gaan we ook twee keer in de week trainen met een volledige groep en je moet een goede reden hebben om je af te melden.” Dat is door de spelers enthousiast ontvangen en het fanatisme is groot. “De opkomst is super! De spelers zijn ambitieus en hebben uitgesproken dit seizoen bovenin mee te willen draaien.” Bovendien is de wisselwerking met het hoofdbestuur uitstekend. Helaas is Bennie Mellendijk door ziekte al enige tijd afwezig, maar er is zicht op een spoedig geheel herstel en zijn terugkeer op het veld.

Komende zondag spelen Silvolde 3, 4 en 5 bekerwedstrijden. Het derde elftal speelt om 11.30 uur in Varsseveld en vier en vijf voetballen vanaf 10 uur thuis op De Munsterman, respectievelijk tegen Ulftse Boys 4 en Westendorp 2. Kom kijken.

 

Delen

Lees meer over:
derde elftal vierde elftal vijfde elftal voorbeschouwing

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!