ZWART-WIT ACTIEF OP ÉÉN NA HOOGSTE NIVEAU

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_historie_eersteeellftalsilvolde1935groot.jpg

In het seizoen 1934-1935 werd Zwart-Wit kampioen van de derde klasse. Het elftal bestaande uit H. Albers, H. Leverink, J. Pothoff, J. Striekwold, Th. Pierik, J. Breukelaar, B. Helmink, H. Huls, M. Rensen en H. Dales bracht de hieruit volgende promotiewedstrijden tot een goed einde met als resultaat dat men in het volgende seizoen uitkwam in de 2e klasse.

De promotie naar de 2e klasse betekende dat Zwart-Wit op het één na hoogste niveau in Nederland kwam te spelen (tegenwoordig de Eerste Divisie). Tegen tegenstanders als sc. N.E.C., Vitesse 1892 en Quick 1888 bleek Zwart-Wit toch niet opgewassen. Na één jaar in de tweede klasse volgde de
degradatie naar de derde klasse.

Op de foto ziet u van links naar rechts W. Hofmeijer, W. Gries, H. Wijnroks en J. Striekwold, G. Oostendorp, Th. Mulders en W. Ratering, J. Gries, G. van der Kemp, M. Rensen, Th. Colenbrander, H (Does) Ratering en J. van der Kemp.

Zwart-Wit zag in die periode geen kans meer om terug te keren naar de tweede klasse. Silvolde kon echter trots zijn op zijn Zwart-Wit team. Het kleine dorpje uit de Achterhoek had het toch maar gepresteerd om het één na hoogste niveau in Nederland te bereiken.

R.K.V.V.S.
Deze Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Silvolde werd in 1936 opgericht mede dankzij het werk van kapelaan Collet. Zij speelden hun wedstrijden eerst in de weide Wissink aan de Munstermanstraat. Later deden ze dat in de weide van Konnink aan de Oude Dinxperloseweg. R.K.V.V.S. kwam niet uit in de G.V.B. maar in de U.V.B. (de Utrechtse Voetbal Bond).

b_540_0_16777215_00_images_stories__images_historie_rkvvsin1942groot.jpg

Het eerste elftal van "R.K.V.V.S." in 1942.  Staand v.l.n.r.: J. Holthausen (grensrechter), J. Gries, Th. Gerritsen, K. Liebrand, W. Liebrand, B. Buiting, H. Holthausen, J. Buiting, P. van Balveren, G. Rensen, B. Gerritsen, B. Liebrand en W. Gerritsen

openingkleedkamers1tm4.jpg

FUSIE ZWART-WIT EN R.K.V.V.S. TOT SPORTCLUB SILVOLDE.
Na de Tweede Wereldoorlog was er in 1947 weer een fusie. Een ledenvergadering onder leiding van een neutraal persoon in de vorm van de heer A. Knikking leidde tot een fusie  tussen R.K.V.V.S. en Zwart-Wit. Zij gingen verder onder de naam Sportclub Silvolde. De naam die de vereniging tot op de dag van vandaag nog steeds met trots draagt.

PROMOTIE NAAR TWEEDE KLASSE
In het begin van het seizoen 1952-1953, op 5 oktober 1952, nam Silvolde haar kleedlokalen in gebruik. Silvolde behoorde begin jaren '50 steeds tot de sterkste elftallen in de 3e klasse; vier keer een tweede plaats in de laatste vijf seizoenen volgden. Een kampioenschap werd echter niet behaald. Door de reorganisatie binnen de K.N.V.B. in juni 1955 promoveerde Silvolde het seizoen toch naar de tweede klasse. De K.N.V.B. kon het bestuur bij het vieren van het 40-jarig jubileum geen mooier cadeau aanbieden.

Laatste foto:
Dhr. Leo Wolters, Theo Heuvels en Joop Alofs kijken toe hoe  de nieuwe uitbreiding van de kleedkamers wordt geopend door de heer August Rensen.augustus 1968. (de toenmalige kl.k. 3 en 4)