Het eerste elftal uit 1955

ZEVEN  'VETTE'  JAREN.
Zeven 'vette' jaren volgden in de tweede klasse. Een vierde plek in 1957 was echter de hoogste positie op de ranglijst die Sportclub Silvolde wist te bereiken.

In deze periode trof het tegenstanders als W.A.V.V., Quick 1888, Theole, Leones en Germanicus. Al was er door reorganisaties binnen de K.N.V.B. ondertussen wel een hoofdklasse gevormd. Sportclub Silvolde speelde nog steeds op een noemswaardig niveau.

De spelers van toen waren;  staand v.l.nr.: Theo Huls, Gert Heuvels, Ad Koenders, Theo Mariet, Arie Suselbeek, Wim Gerritsen, Jan Pothoff en Henny Korterink. Zittend v.l.n.r : Henk Reggelink, Jan Albers, Wim Liebrand, Wim Wildenbeest en Henny Gries

DEGRADATIE
In de jaren die volgenden verkeerde Silvolde steeds in de staart van de ranglijst. Het leidde in het seizoen 1961-1962 tot degradatie naar de derde klasse. Twee jaar later, in het seizoen 1963-1964, volgde zelfs de terugkeer naar de vierde klasse. In dat seizoen werden slechts twee overwinningen behaald.

koniklijkeonderscheidingren.jpg

NA 36 JAAR WEER VIERDE KLASSE
Voor het eerst sinds 36 jaar moest Sportclub Silvolde weer wedstrijden spelen in de 4e klasse. Silvolde dat het in het begin niet gemakkelijk had in deze afdeling, maakte ook na het gouden jubileum van de vereniging nog moeilijke tijden door.

Gaandeweg kwam er echter weer “schot” in Silvolde. Silvolde breidde de trainingsfaciliteiten verder uit. Dankzij steun van de gemeente en de grote inzet van leden en donateurs werd de accommodatie op 12 september 1967 uitgebreid met de verlichting op het tweede veld.

Tijdens het 50-jarige jubileum kreeg August Rensen nog een Koninklijke onderscheiding opgespeld (zie foto)

b_325_0_16777215_00_images_stories__images_historie_oudekantinegroot.jpg

UITBREIDING ACCOMMODATIE

Silvolde groeide snel, vooral de junioren- en pupillen afdeling groeiden gestaag. Als gevolg hiervan opende wijlen de heer August Rensen in augustus 1968 een nieuwe kleedruimte, bestaande uit twee kleedkamers en een ruime kamer voor de heren scheidsrechters. In 1970 ontstonden de plannen voor de bouw van de kantine.

Deze werden omgezet in daden hetgeen in augustus 1971 leidde tot de opening van het clubhuis door de heer W. Ten Have, toenmalig wethouder van sportzaken.

eersteelftal1972.jpg

TWEE KAMPIOENSCHAPPEN ACHTER ELKAAR
Met de in 1970 aangetrokken trainer Ben Sluiter werd Silvolde in het seizoen 1971-1972 kampioen en promoveerde het naar de 3e klasse.

Het seizoen 1972-1973 was sportief gezien één van de hoogtepunten van Silvolde. Met het behalen van het kampioenschap in de 3e klasse promoveerde Silvolde naar de 2e klasse.

Ook het 3e elftal kon in dat jaar een kampioenschap laten noteren. Dubbel feest derhalve! De opzet om het 1e elftal via een versterkte promotie te laten promoveren naar de 1e klasse mislukte. Toch mocht Silvolde zich in die klasse een goede middenmoter wanen.

Foto staand v.l.n.r.; Freddie Sprenkeler, Jan Gries, Paul Ankoné, Skippy Jansen, Bennie Tuenter, Rob Aalders, Hans Löwenthal.
Zittend v.l.n.r.; Bertus Rademaker (grensrechter), Ben Sluiter, Wim Scholten, Hans van Zuilekom, Mau Bieleveld, Jan Rademaker en Bertus Kempers