SILVOLDE TERUG NAAR DE AFDELING
In de seizoenen 1986-1987 en 1987-1988 ging het sportief minder met het vlaggenschip. Twee degradaties achter elkaar zorgden ervoor dat Silvolde voor het eerst in 60 jaar op afdelingsniveau (G.V.B.) kwam te spelen.  Ook diverse lagere seniorenelftallen moesten een stapje terug doen. Met de jeugdelftallen ging het echter nog onverminderd goed. Diverse teams behaalden gedurende deze periode het kampioenschap.

75-JARIGE JUBILEUM
In 1990 werd door Silvolde het 75-jarig jubileum gevierd. Middels een speciale uitgave  “Silvolde in woord en beeld” werden de roemruchtige jaren van de sportclub nog eens op een rijtje gezet. In deze uitgave kwamen diverse sprekers aan bod. Onder andere de toenmalige voorzitter, de heer Bennie Wilting. Onder zijn leiding ondervond het huidig clubgebouw een aanzienlijke metamorfose.

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_historie_eersteelftal1990.jpg

Trainer Leo Zegers zorgde in zijn tweede seizoen dat Sportclub Silvolde na twee jaar weer terugkeerde naar de vierde klasse (Zie foto hiernaast). Het 75-jarige jubileum werd hierdoor van een extra feestelijk tintje voorzien.

Het had hier echter wel een versterkte promotie regeling voor nodig. Silvolde eindige namelijk in het seizoen 1989-1990 als vierde. Eén jaar eerder werd de promotie nog ternauwernood gemist.

Foto staand v.l.n.r.;
Gert Jansen (grensrechter), Bertus Hogeweide, Casper Mijnen, Fred Besselink, Therry Rensen, Ron Thuis, Britt Rensen, Johan Tuenter, Leo Zegers (trainer) Paul Klomberg (leider)
Zittend v.l.n.r.;
Robert Wilting (reserve doelman), Guus Haank, Jeroen Pothoff, Walter Klein Bleumink, Marc Arnold, Casper Boegman en Richmond Epping.

Na twee beslissingswedstrijden tegen Zutphania bleek de ploeg uit Zutphen net iets te sterk voor Silvolde. De eerste wedstrijd bij Pax eindigde in een gelijkspel. Eén week later, toen beide ploegen op herhalingen gingen in Doetinchem, won Zutphania uiteindelijk met 3-1,

b_120_0_16777215_00_images_stories__images_personen_dibbets_lucien_luciendibbets_233x300.jpg

SILVOLDE OP DE WEG TERUG
In het seizoen 1995-1996 werd door Silvolde de toen nog onbekende trainer Luciën Dibbets aangesteld. Dibbets zou het maar liefst zes jaren volhouden bij Silvolde. In deze jaren legde Dibbets mede de basis voor een vernieuwde structuur.

Dibbets nam in het seizoen 2000-2001 afscheid van Silvolde met een kampioenschap. Na 27 jaar kon dat weer eens worden gevierd en werd een periode van sportieve kommer en kwel afgesloten. Opvolger van Dibbets werd René Doppen.

De jarenlang geroemde jeugdafdeling van Sportclub Silvolde had ook een pas op de plaats moeten maken. Jarenlang werd de jeugdafdeling gerund door, de eerder genoemde, clubicoon Hans Gerritsen. Na het stoppen van Hans Gerritsen ontstond er een groot gat in de jeugdafdeling van de Sportclub. Het leek alsof de jeugdafdeling opnieuw op poten moest worden gezet. Met jeugdtrainers als Jurgen Huls, Bertus Hogeweide, Peter Tennekes en Sander Gries krabbelde de jeugdafdeling eind jaren '90 weer overeind.