website.jpg

WEBSITE VAN START
In april 2001 werd de samenstelling van de website van Sportclub Silvolde ingeluid. Het initiatief van Marco Kraan  en Arno ten Hagen dat al in het vroege voorjaar werd opgepakt bleek een schot in de roos.

Bij de start van de website in september 2001 werd de redactie aangevuld door Sander Gries  en later Bertus Olthuis. De drijvende krachten achter het geheel - in deze Marco Kraan en Sander Gries - brachten de site tot de best bezochte website van het amateurvoetbal tot ver in de regio.

De website won in 2004 de titel beste amateur website in de categorie voetbal. In 2005 en 2006 ging de redactie met de titel "de beste website van de regio" aan de haal. In de jaren 2005 tot en met 2007 groeide het aantal bezoekers van gemiddeld 300 tot circa 1000 bezoekers per dag en bracht bezoekers van zowel binnen als buiten de landsgrenzen naar de website.
Met name de altijd up-to-date website lag hieraan ten grondslag.

Vak-S.jpg

WEER IN DE DERDE KLASSE
Trainer René Doppen  zorgde ervoor dat Silvolde uitgroeide tot een stabiele vierde klasser. Na drie seizoenen was Mark Schepers  zijn vervanger. Onder zijn leiding keerde Silvolde, een jaar na het 90-jarige jubileum in het seizoen 2005-2006, terug naar de derde klasse.

Dit gebeurde na een geweldige apotheose in Gaanderen. Voor 3500 toeschouwers werd daar de  beslissingswedstrijd gespeeld die moest uitmaken wie er kampioen werd van de vierde klasse C.

Na 22 wedstrijden stonden Silvolde en Concordia Wehl op 48 punten. Silvolde won uiteindelijk de beslissingswedstrijd met 3-1 en keerde na 19 seizoenen weer terug naar de Koningsklasse, de derde klasse C.  Voor een overzicht van het kampioensjaar verwijzen wij u naar de oude archieven

gedenktegelnieuwetribune.jpg

NIEUWE TRIBUNE EN KLEEDKAMERS
Naast de sportieve successen waren er ook op bestuurlijk vlak de nodige successen. Onder de gedreven leiding van voorzitter Gerald Raben werden in het seizoen 2004-2005 de oude kleedkamers 1 t/m 4 afgebroken. Er kwamen vier nieuwe, moderne en zwart-wit getinte kleedkamers voor in de plaats.

Daarnaast had de nostalgische tribune, die sinds 1955 dienst deed, zijn beste tijd gehad.

Mede door de inspanningen van de heren Henk Schwartz en Vincent Aalders kwam er in dat jaar ook een nieuwe tribune.  Op de foto links ontvangen de heren Vincent Aalders en Henk Schwartz uit handen van voorzitter Gerald Raben een gedenksteen voor de nieuwe tribune.

b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_historie_IMGP2386.jpg

Na een slopende nacompetitie in het seizoen 2005-2006 promoveert het tweede elftal naar de 2e klasse. Als winnaar van de  3e periode ging Silvolde 2 de nacompetitie in. In de finale verloor het toen na verlenging met 1-0 van H.S.C. '21  3.

Silvolde 2 kreeg echter een herkansing en wist in de tweede finale, tegen Oldenzaal 2, via strafschoppen wel de promotie te realiseren. Trainer Casper Boegman nam daarmee afscheid met een promotie.

Foto Bovenste rij van links naar rechts
Casper Boegman(trainer/coach),Wouter Verheij, Remy van Zuilekom, Teun Alberts, Maikel van Wijk, Timmy Visser, Femme Thuis, Rick Bouwmeister,Maurice Kingma, Henk ten Elshof (assistent scheidsrechter)
Onderste rij van links naar rechts
Roy Liebrand, Ewald Hilferink, Johan Teunissen, Ted Gries, Robbin Löwenthal, Jeroen Disbergen, Remco van Weij.