DIBBETS TERUG OP OUDE NEST

Het seizoen daarop slaagde de T.C. er vervolgens in om Luciën Dibbets terug te halen naar de Munsterman. De oud hoofdtrainer maakte er geen geheim van blij te zijn met de terugkeer naar de Munsterman. Dit keer om het tweede elftal voor zijn rekening te nemen en de aanstormende jeugd die het seizoen ervoor de regionale beker had gewonnen.

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_historie_bekerwinnaarsilvoldea1in2007.jpg

A1 JEUGD BEHAALT KNVB BEKER EN KAMPIOENSCHAP
Het seizoen 2006-2007 en 2007-2008 behaalde Silvolde A1 o.l.v. Sander Gries een uitzonderlijke prestatie. Het elftal, dat met zeer talentvolle spelers bedeeld was, wist beslag te leggen op de regionale KNVB beker. Een jaar later zou het elftal beslag leggen op het kampioenschap en zou daarmee promotie naar de eerste klasse afdwingen. In dat zelfde jaar strandde de ploeg nu in de halve finale van het bekertoernooi. Veel van deze spelers maakten uiteindelijk deel uit van de selectie van Sportclub Silvolde.

Spelers waren: Menno van Kesteren, Lars Dales, Paul Veerbeek, Tom Heuvels, Jeroen Wesseling, Elroy Hogeweide, Pim Olthuis,  Sebastiaan v.d. Vliet, Jeroen Takke, Jeroen Helmink, Hidde Heuvels, Timo Smits, Rick Bouwmeister. De staf bestond uit : Sander Gries (trainer/coach), Betroy Navis (leider), Tom Olthof (assistent scheidsrechter), en Toon Bouwmeister (teammanager)

JOS HEUTINCK NIEUWE TRAINER
Voor het seizoen 2008-2009 weet Spcl. Silvolde trainer Jos Heutinck aan zich te binden. Heutinck kwam van Pax en werd met die club in 2007 kampioen in de 3e klasse. Silvolde trainer Schepers bewandelde de omgekeerde weg en ging van Silvolde naar Pax.

SILVOLDE PROMOVEERT NAAR DE TWEEDE KLASSE
Na een succesvol doorlopen competitie eindigde Silvolde als tweede achter kampioen Longa'30.

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20082009_senioren_1_20090601silvoldeleones_IMGP6384-800x400.jpg

Een plek in de nacompetitie was het gevolg. In de eerste ronde versloeg Silvolde Spero uit Elst (0-5 winst en 0-1 nederlaag). In de tweede ronde werd Rood-Wit uit Groesbeek verslagen (3-3 en 3-1 winst). In de finale wachtte de nummer 10 uit de 2e klasse, dit was Leones uit Beneden-Leeuwen.

Op het complex van hoofdklasser Achilles'29 uit Groesbeek werd in een zwart-wit ambiance voor 1500 toeschouwers Leones verslagen met 5-2. Na 90 minuten spelen stond er een 2-2 stand op de borden. In de verlenging sloeg Silvolde uiteindelijk definitief toe en promoveerde zo naar de tweede klasse.

SILVOLDE SPEELT OPNIEUW FINALE VOOR PLEK IN EERSTE KLASSE
Het jaar in de tweede klasse verloopt opnieuw succesvol. Mede door de invoering van de Topklasse weet het team van Jos Heutinck opnieuw een plek in de nacompetitie in de wacht te slepen. In de eerste ronde wordt Markelo geklopt en in de tweede ronde zet Silvolde DIO'30 overtuigend opzij. In de finale wacht Albatross uit Apeldoorn. Op het complex van W.S.V.  in Apeldoorn moet Silvolde na verlenging en strafschoppen (eindstandwedstrijd 0-0) echter zijn meerdere erkennen in Albatross. Silvolde zal het komende seizoen wederom uitkomen in de 2e klasse.

ACCOMMODATIE OPGEKNAPT
Met hulp van vele vrijwilligers wordt de accommodatie verder opgeknapt. De kleedlokalen 5 t/m 8 worden volledige gerenoveerd en komt in handen van de club zelf. Van deze verbouwing werd door videograaf Ron Berendsen een compilatie gemaakt, Klik op de link om de gemaakte film te bekijken.