cameraman_cartoon.jpg

SPORTCLUB SILVOLDE TV DOET HAAR INTREDE

Naar een idee van grondlegger Marco Kraan en Ron Berendsen doet Sportclub Silvolde TV haar intrede. Beide heren brengen het idee tot grote hoogte en wisten de website wederom van een nieuw elan te voorzien. Onder de bezielende leiding van Berendsen werd historie van de club in bewegend beeld vastgelegd. Niet alleen alle thuis-, en uitwedstrijden van Silvolde 1 zijn op de website terug te zien maar ook reacties van spelers en trainers na de wedstrijden zijn te aanschouwen. Daarnaast zijn er beelden van andere teams en uitgevoerde verbouwingen op de Munsterman via dit medium te bewonderen.

Door deze ontwikkeling blijft de website van Sportclub Silvolde toonaangevend in de regio en kan het terugkijken op hoge bezoekersaantallen.

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_fotoalbums_albums_20102011_20110518beslissingsduelmarco_IMGP4669_900x600.jpg

OPNIEUW NET NIET
Ook in het seizoen 2010-2011 loopt Silvolde, na twee finales, de historische promotie naar de eerste klasse mis. Na 24 wedstrijden eindigt Silvolde samen met Alverna bovenaan. Een beslissingswedstrijd om het kampioenschap is het gevolg. Wederom wordt het complex van Topklasser Achilles'29 uit Groesbeek aangedaan. Hoewel Silvolde duidelijk de betere ploeg is, slaagt het er niet in om Alverna  te verslaan. Met 1-0 wordt de wedstrijd verloren en is een plek in de nacompetitie wederom een feit.

In de eerste ronde weet Silvolde AGOVV nog te kloppen, maar in de tweede ronde delft Silvolde het onderspit tegen Tubantia. Een verblijf in de tweede klasse is opnieuw een feit.

In dit seizoen was voor het tweede elftal een dieptepunt te bespeuren. Het elftal degradeerde na een beslissingsduel tegen Witkampers te hebben verloren.

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20112012_senioren_1_fotospromotiefeest_IMGP9277_900x600.jpg

1E KLASSE EEN FEIT
Na drie keer op rij net niet lukt het in 2012 toch. Via de nacompetitie weet Silvolde alsnog promotie af te dwingen naar de 1e klasse. In de eerste ronde wordt Victoria '28 verslagen. In de tweede ronde wint Silvolde met 1-0 bij PH in Almelo. Thuis wordt het uiteindelijk 0-0

Hierdoor neemt trainer Jos Heutinck, na vier succesvolle jaren, afscheid met een promotie. Saillant detail in deze is dat Heutinck elk jaar met Silvolde steeds de tweede periode wist te winnen.

Na de degradatie van vorig seizoen wordt het tweede elftal onder leiding van Bennie Mellendijk kampioen en keert weer terug in de 2e klasse. Ook Silvolde C1 en het 6e elftal wisten dit seizoen kampioen te worden

CALDERWOOD NAAR SILVOLDE
Trainer Scott Calderwood wordt de opvolger van Heutink. Calderwood vertrekt in november naar een profclub in Dubai. De bij Spakenburg ontslagen Peter Wesselink (amateurtrainer van het jaar 2011) wordt zijn opvolger. Calderwood wordt echter in december al weer ontslagen en keert het seizoen erop weer terug naar Silvolde.

Voordat Calderwood vertrekt pakt hij met 1e klasse debutant Silvolde meteen de 1e periode. De nacompetitie is echter geen succes. Na twee keer 1-0 wordt Silvolde via strafschoppen uitgeschakeld door het Assense Achilles 1894.

SILVOLDE WINT DE ACHTERHOEKCUP
In het seizoen 2013-2014 speelt Silvolde 1 voor het eerst in 5 jaar een keer geen nacompetitie. Wel wordt in dit seizoen de Achterhoekcup gewonnen. In de finale wordt het Grol van oud trainer Jos Heutink na verlenging verslagen. 2014 kende voor Spcl. Silvolde ook een zwarte dag. Erelid oudvoorzitter en zittend penningmeester Gerald Raben overleed op vrijdag 7 februari plotseling. Een groot verlies voor de sportclub