IMG_5337

In dit paasweekeinde kreeg Silvolde koploper SJC op bezoek. Een heuse topper in de hoofdklasse A want Silvolde had, met nog 3 inhaalwedstrijden voor de boeg, drie verliespunten meer dan tegenstander SJC en kwam bij winst gelijk in verliespunten. Trainer van Beukering kan nog steeds niet beschikken over een aantal geblesseerde spelers maar moest ook Rick Bouwmeister missen wegens een schorsing. Het beloofde in ieder geval een spannende middag te worden op sportpark de Munsterman.

Meteen in de eerste minuut kreeg Wout Blasman al een mooie kans toen hij plotseling vrij voor doelman Kevin Schelvis verscheen, maar zijn inzet was te zacht. Dit had al meteen een mooie openingszet kunnen zijn. SJC herpakte zich snel en zorgde er voor dat Silvolde niet echt aan aanvallen toe kwam. Het zette vroeg druk en was meer in balbezit dan de thuisploeg. Het trok het initiatief naar zich toe en de eerste twintig minuten was SJC duidelijk de betere ploeg. Maar zoals zo vaak kantelde de wedstrijd ineens. In de 24ste minuut begon Roel Gebbinck op rechts aan een veelbelovend avontuur en zijn perfecte voorzet op de opgekomen Mats Hegman werd fantastisch afgerond door laatstgenoemde 1-0. Misschien ietwat tegen de veldverhouding in maar het zorgde wel voor een kentering in de wedstrijd. De bezoekers waren lichtelijk aangeslagen en Silvolde kreeg meer grip op de wedstrijd. Er ontspon een duel dat zich vooral op het middenveld afspeelde en veel gevaarlijke situaties voor de doelen deden zich niet echt voor.

Ondertussen had trainer Sjaak Polak al twee wissels gebruikt doordat achtereenvolgens aanvoerder Mike Verhoek en even later verdediger Marvin Sloos geblesseerd af moesten haken. Vlak voor rust in de 43ste minuut kreeg Silvolde opnieuw een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen toen Bram van Dooren alleen op keeper Schelvis mocht afgaan maar hij schoot tegen de doelman aan waardoor het een hoekschop werd. Deze leverde vervolgens niets op. De koek was nog niet op want op slag van rust kreeg SJC nog een hele goede mogelijkheid toen Rick van Dijk van dichtbij kon inkoppen maar deze was te zacht zodat Marco Olthuis op tijd kon ingrijpen. Daardoor bleef het bij rust met een 1-0 stand voor de thuisploeg.

IMG_5311
    IMG_5258

De tweede helft begon zoals de eerste, want meteen kreeg opnieuw Wout Blasman een mooie gelegenheid maar zijn inzet ging net over. Het spel golfde op en neer en in de 54ste minuut moest keeper Olthuis ver zijn doel uit maar werkte de bal niet voldoende weg. Gelukkig kon broer Pim op de lijn redding brengen met zijn hoofd. Enkele minuten later werd Bram van Dooren vervangen door Evert Römer. Na bijna een uur ging Wout Blasman op links aan de haal en gaf helaas niet goed voor op de meegekomen Evert Römer die niet goed bij de bal kon. SJC bleef strijden voor een beter resultaat en in de 62ste minuut was het Jordy Groot die kon koppen maar deze deed dit te zacht waardoor doelman Olthuis kon redden.

Na 67 minuten werd het dan toch 2-0 toen Roel Gebbinck op de goede plaats stond na doorkoppen van Evert Römer en met een droge knal de voorsprong verdubbelde. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld maar er moesten nog wel ruim 20 minuten worden gespeeld. Wouter Ebbers kwam Alex Tempels aflossen die kort daarvoor geel had gekregen. Toen in de 69ste minuut Roel Gebbinck de bal bij Evert Römer wist te krijgen leek het duel helemaal in het slot gegooid te worden maar doelman Schelvis wist met uiterste inspanning het schot van Römer tot hoekschop te verwerken. De gasten uit Noordwijk gingen stug door met het proberen om de achterstand te verkleinen en in de 74ste minuut verdween een vrije trap van Juriaan van Duyn maar net naast het Silvoldse doel.

In de slotfase werd het toch nog even spannend. Eerst was het David Verweij die in de 84ste minuut net voorlangs schoot. Nauwelijks een minuut later legde scheidsrechter Ris de bal wel heel gemakkelijk op de stip voor SJC. Verdediger Jordy Groot belastte zich hiermee maar stuitte op de voet van Marco Olthuis waardoor de stand 2-0 bleef. Kort daarna maakte Ischa Krosse plaats voor Wesley Althoff. Vlak voor tijd werd het toch nog even spannend voor het doel van Silvolde maar uiteindelijk was keeper Olthuis de baas bij een scrimmage vlak voor het doel. De scheidsrechter liet nog bijna 4 minuten doorspelen maar dit veranderde niets meer aan de stand en boekte Silvolde een belangrijke 2-0 zege op koploper SJC.

IMG_5325

Door deze winst komt Silvolde nu in verliespunten op gelijke hoogte met de koploper maar staat het nu vierde op de ranglijst. Het is nu zaak om ook de nog te spelen wedstrijden geen punten meer te laten liggen en dat zal zondag aanstaande al heel lastig worden wanneer de ploeg van trainer Van Beukering op bezoek gaat bij het altijd lastige De Bataven uit Gendt. Hopelijk kunnen ze op volle sterkte daar aan de match beginnen. De wedstrijd aldaar begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis: Alex Tempels (Wouter Ebbers 68’); Roy Bouwman; Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck; Ischa Krosse (Wesley Althoff 86’); Mats Hegman; Bram van Dooren (Evert Römer 58’); Jaël Krosse; Wout Blasman.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's