IMG_7936

Na het behalen van de nacompetitie met het gelijke spel tegen MSC/Amslod stond vandaag de eerste ontmoeting voor promotie naar de derde divisie op het programma. In de thuiswedstrijd was vv GOES de tegenstander dat als tweede was geëindigd in de andere hoofdklasse. De gasten uit Zeeland beschikken over een uitstekende ploeg dus het was zeker geen makkelijke avond voor de mannen van Dennis van Beukering.

Al snel bleek dat GOES een aantal zeer goede voetballers in huis had waardoor Silvolde al meteen alle zeilen moest bijzetten. Al in de zesde minuut bleek hoe gevaarlijk want linkerspits Francis Kabwe Manengela kreeg veel te veel ruimte en kon vanaf links met zijn rechtervoet de bal in de verre hoek krullen buiten bereik van keeper Marco Olthuis. Een dikke streep door de rekening van de zwart-witten die wel voldoende tijd hadden om deze achterstand weer in te halen. In de 12e minuut kreeg Silvolde de eerste mogelijkheid toen Evert Römer op aangeven van Wout Blasman in stelling werd gebracht maar keeper Brian Meulmeester pareerde bekwaam. Het spel golfde op en neer waarbij Silvolde veelvuldig de lange bal hanteerde en bij de tegenstander de opbouw wat vloeiender verliep. Maar tot echte kansen leidde dit niet.

Na bijna een half uur spelen kreeg Sherief Tawfik geheel vrijstaand een goede kopkans maar hij mikte over. Silvolde bleef op jacht naar de gelijkmaker en leek in de 37ste minuut dat doel te bereiken. Mats Hegman wist met een prima voorzet het hoofd van Wout Blasman te bereiken maar diens kopbal eindigde op de lat. De rebound was voor Rick Bouwmeister maar hij wist het doel ook niet te vinden waardoor de stond 0-1 bleef. Drie minuten later leek het doek te vallen voor Silvolde toen GOES een penalty kreeg toegewezen.  Francis Kabwe Manengela belastte zich hiermee maar trof Marco Olthuis op zijn weg die met een prima redding de 0-2 voorkwam. Vlak voor rust kreeg Silvolde nog een goede kans toen Evert Römer na een inworp van Alex Tempels de bal bij Wout Blasman kreeg maar opnieuw stond doelman Meulmeester in de weg. Op slag van rust kon Silvolde toch juichen toen Alex Tempels goed doorzette en de bal perfect bij Wout Blasman op het hoofd legde die met een harde kopstoot de gelijkmaker 1-1 op het bord zette. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

IMG_7931
    IMG_7935

Net als in de eerste helft kreeg Silvolde opnieuw kort na het begin in de tweede helft het deksel op de neus. Francis Kabwe Manengela kreeg op links weer veel ruimte en kon een prima voorzet afleveren op de bij de tweede paal staande Erwin Franse die beheerst de 1-2 in het doel schoof. En wederom liep Silvolde achter de feiten aan. Evert Römer mikte in de 53ste minuut net naast uit een inworp van Roy Bouwman die kort daarna werd gewisseld voor Roel Gebbinck. GOES bleef ook gevaarlijk en Silvolde had geluk toen Daniel Wissel na een goede soloactie net over mikte. Trainer Van Beukering probeerde met nog twee wissels het tij te keren. Wouter Ebbers kwam in de plaats van Gijs Hakvoort die kort daarvoor geel had gekregen en Ischa Krosse kwam voor Rick Bouwmeister in de plaats. In de 80ste minuut was het Remon de Vlieger die leek te gaan scoren maar zijn schot zeilde net over.

In de slotfase probeerde Silvolde alsnog met veel inzet de gelijkmaker te forceren. Eerst was het Evert Römer die op aangeven van Wout Blasman net over kopte. Een minuut later was het Mats Hegman die zijn schot geblokt zag worden door Sherief Tawfik en in de extra tijd was het Mike van Aken die zijn vrije trap net door keeper Meulmeester over de lat getikt zag worden waardoor de nederlaag tegen een uitstekende ploeg uit Zeeland een feit werd. Komende zondag wordt het tweede duel gespeeld op het sportcomplex van vv GOES. Op sportpark Het Schenge begint de wedstrijd om 14.30 uur en zal de zwart-witformatie alles op alles moeten zetten om toch deze ronde te overleven.

IMG_7939

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Alexander Tempels; Gijs Hakvoort (Wouter Ebbers 70’); Pim Olthuis; Mike van Aken; Jaël Krosse; Mats Hegman; Roy Bouwman (Roel Gebbinck 60’); Rick Bouwmeister (Ischa Krosse 80’); Evert Römer; Wout Blasman.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's