b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zijn faam was hem vooruit gesneld en in Silvolde wilde hij dat nog eens bewijzen door regelmatig langs de verdediging van de thuisclub te snellen. Francis de linksbuiten was de maker van het eerste Zeeuwse doelpunt en gaf de voorzet voor de tweede goal. Zo werd Silvolde - GOES zijn wedstrijd. Ook al omdat hij een strafschop miste. Waarbij we zeker ook de fantastische redding van Marco nog eens willen benadrukken.

Waren de zwart-witten kansloos? Zeker niet. Met opportunistisch spel werden de Goesenaren het laatste deel van de tweede helft flink onder druk gezet. De ‘Zeeuwse babbelaars’ speelden op hun laatste benen. Zo moest sterkhouder en aanvoerder Ruben Hollemans, die voor de gelegenheid was vermomd als Zorro, met kramp het veld verlaten. Het was een boeiende pot, waarbij aan Silvoldse supporterszijde nog lang werd nagesproken over de beslissingen van de arbiter en de horror aanslag van GOES-keeper Brian Meulmeester op het hoofd van Wout Blasman, die tien tellen neer ging.

Wat ik maar wil zeggen is, dat er in Zeeland zeker nog kansen liggen. Het uitgangspunt is niet rooskleurig, maar ook in uitwedstrijden hebben we dit seizoen goede resultaten neergezet. En ik denk dat de staf heeft geleerd van de eerste wedstrijd en passende maatregelen zal treffen. Voor de gelegenheid nemen we toch de Zeeuwse wapenspreuk over: ‘Luctor et Emergo’ oftewel ‘Ik worstel en kom boven’.

De wedstrijd op sportpark Het Schenge in Goes begint om 14.30 uur.