b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_achterhoekcup_achterhoekcup_498x332.jpg

Zaterdag speelt Silvolde 1 de finale van de Achterhoek Cup tegen DZC ’68. Silvolde bereikte de finale door een 3-0 overwinning op Vios Beltrum. Het is alweer enkele weken geleden dat het team voor het laatst een wedstrijd speelde. Zoals we vast nog wel weten was dat in Goes, waar we aan een gelijkspel net niet genoeg hadden. De Zeeuwen zijn inmiddels via Be Quick 1887gepromoveerd naar de derde divisie. Dat de Silvoldse spelers en staf enige tijd nodig hadden om de gemiste kans te verwerken, lijkt logisch. Maar Silvolde mag ontzettend trots zijn op wat er ook dit seizoen weer is bereikt. Na een weekje niet aan voetbal denken, is er de afgelopen weken op donderdag getraind. Het team zal zeker nog gemotiveerd aan het duel beginnen en huldigt het motto: Finale halen is finale winnen! De selectie is grotendeels compleet. Mike van Aken zal er in ieder geval niet bij zijn.

DZC ’68 had een merkwaardig seizoen. Tot de laatste competitiewedstrijd in de eerste klasse werd tegen degradatie gespeeld en de Doetinchemse zaterdagclub wist op het nippertje het vege lijf te redden. In de KNVB district beker ging het stukken beter. Het team bereikte de halve finale. Daar werd van DFS Opheusden van Scott Calderwood verloren.

De winnaar van de Seesing Personeel Achterhoek Cup finale ontvangt niet alleen de beker, maar verdient ook (aan) een oefenwedstrijd tegen De Graafschap.

De Achterhoek Cupfinale is komende zaterdag 23 juni vanaf 18.30 uur op het veld van VIOD op sportpark Dichteren.