Na de toch wel teleurstellende uitschakeling in de nacompetitie door sv GOES moesten de mannen van trainer Dennis van Beukering zich nog een keer opladen voor de finale van de Achterhoek Cup tegen DZC’68. De wedstrijd, die gespeeld werd op het terrein van VIOD in Doetinchem, ging van start met een bijna voltallige selectie waarin alleen Mike van Aken ontbrak. Het zou mogelijk ook de laatste wedstrijd van een aantal spelers kunnen zijn die Silvolde gaan verlaten wanneer de zwart-witten niet van de tegenstander zouden weten te winnen.

Met Stan ten Vaarwerk in het doel begon de wedstrijd van beide kanten voorzichtig. De eerste grote kans was voor spits Wout Blasman die in de 11de minuut na een verre uittrap van Ten Vaarwerk plotseling vrij voor doelman Sjoerd Heesen verscheen maar zijn vizier niet op scherp had staan want hij lobde de bal niet alleen over de doelman maar ook over het doel. Silvolde bouwde aan een licht veldoverwicht maar kwam eigenlijk nauwelijks gevaarlijk in de buurt van het vijandige doel. Ook DZC bakte er in die fase niet veel van. In de 31ste minuut echter was het spits Meron Zehaye die vanaf de rand van het strafschopgebied kon aanleggen maar Stan ten Vaarwerk redde bekwaam. Enkele minuten later was het opnieuw Zerhaye die plotseling vrij kwam maar gelukkig voor Silvolde schoot hij voorlangs. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Thomas Kleinlugtebeld nog een goede mogelijkheid maar ook hij schoot net naast waardoor beide teams met een 0-0 ruststand naar de kleedkamer gingen.

In de tweede helft begon Silvolde met drie wissels. Jaël Krosse, Roel Gebbinck en Alexander Tempels bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Evert Römer, Roy Bouwman en Ischa Krosse. Het niveau werd er in de tweede helft niet veel beter op en het was in de 56ste minuut Corné de Waard die na een goede actie voorlangs schoot. Silvolde wist er ook in de tweede helft niet veel van te maken waardoor het voor de neutrale toeschouwer niet echt een spektakel wilde worden. Ook Wout Blasman werd gewisseld voor Bram van Dooren en even later ruimde Lucas ter Maat het veld voor Wesley Althoff. Het duurde echter tot de 69ste minuut voordat er weer eens iets gebeurde voor een van beide doelen. Roy Bouwman nam een hoekschop die op het hoofd van Gijs Hakvoort belandde maar de bal ging net naast. In de tegenstoot was het Junior Lucas die een mooie voorzet gaf op invaller Fabian Mensah maar zijn schot verdween voorlangs.

IMG_0024
    IMG_0058

Toen de slotfase begon brak Silvolde dan eindelijk de ban. Roy Bouwman mocht een vrije trap nemen en bracht de bal in het strafschopgebied. Na een kluts kwam de bal voor de voeten van Rick Bouwmeister die hiermee wel raad wist en doelman Heesen het nakijken gaf 0-1. Even leek DZC van slag want twee minuten later had Evert Römer pech toen hij zijn inzet via de buitenkant van de paal naast zag gaan. Silvolde wilde nu graag doordrukken en in de 87ste minuut leek dit te gaan gebeuren maar de kopbal van Evert Römer werd uitstekend gepareerd door keeper Heesen. In de voorlaatste minuut kreeg DZC nog een mooie gelegenheid op de gelijkmaker via een vrije trap van Thomas Kleinlugtebeld. Doelman Stan ten Vaarwerk wist echter met een prima redding zijn doel schoon te houden en daarmee de eindstand van 0-1 veilig te stellen.

IMG_0069

In een slechte wedstrijd wist Silvolde uiteindelijk aan het langste eind te trekken en zich met de winst van de Achterhoek Cup te verzekeren van een wedstrijd op de Munsterman tegen De Graafschap. Wanneer het duel zal worden gespeeld is nog niet helemaal duidelijk. Daarna zal het seizoen er definitief opzitten en kunnen de mannen van Dennis van Beukering zich gaan opmaken voor een welverdiende vakantie.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Alexander Tempels (Ischa Krosse 46’); Gijs Hakvoort; Pim Olthuis; Lucas ter Maat (Wesley Althoff 65’); Roel Gebbinck (Roy Bouwman 46’); Mats Hegman; Wouter Ebbers; Jaël Krosse (Evert Römer 46’); Wout Blasman (Bram van Dooren 61’); Rick Bouwmeister.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's