b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_infobuttons_trainingskamp.jpg

De selectie van Silvolde 1 is alweer enige tijd in training voor het komend seizoen, maar is zelden nog compleet door vakanties. Inmiddels zijn er twee oefenwedstrijden gespeeld. Tegen De Treffers werd het 0-3 en tegen Jong FC Twente 3-6. Twee nederlagen, maar daarbij moeten we wel bedenken dat deze teams veel hoger spelen en al langer in training zijn. Terugblikkend is de staf positief over het verloop van beide duels. Tegen De Treffers ging het lang gelijk op en tegen Jong FC Twente boden we goed tegenstand ondanks het feit dat Twente diverse eerste-elftalspelers had opgesteld.

Komende vrijdag 10 augustus gaat Silvolde 1 op trainingskamp naar het Friese Lemmer. Nog niet alle spelers zijn present vanwege vakantie, maar met circa 25 spelers en begeleiders gaat het naar Friesland. Het weekend staat in het kader van training en teambuilding. Er wordt in Lemmer getraind, rekening houdende met de weersomstandigheden. Op zaterdag 11 augustus vanaf 14.30 uur wordt er een oefenwedstrijd gespeeld in Genemuiden. Het ligt ten opzichte van Lemmer aan de andere kant van de Noordoostpolder. De plaatselijke SC speelt in de Zaterdag Hoofdklasse B met o.a. AZSV. De teambuilding wordt dit weekend niet vergeten, waarbij het goed uitkomt dat de Sneekweek in de buurt is.

Vanaf dinsdag 14 augustus doet Silvolde, als titelverdediger, weer mee aan het Fletcher Toptoernooi van Excelsior '31 in Rijssen. Lees meer hierover op onze site.

Door het drukke oefenprogramma bleek er dit jaar geen ruimte voor de organisatie van het eigen Zwartwit Toernooi.