Op deze zonnige herfstdag moest Silvolde het thuis opnemen tegen het Huissense RKHVV. Na 4 nederlagen op rij werd het dus tijd dat de drie punten op de Munsterman zouden blijven. De tegenstander boekte vorige week de eerste overwinning en dat was ook meteen een eclatante tegen MSC 7-2. Trainer Van Beukering had wel een beste puzzel want hij kon geen beroep doen op Wouter Ebbers, Roel Gebbinck, Chiel Terhorst en de twijfelgevallen Ischa Krosse en Evert Römer. Laatstgenoemde bleek echter op het laatste moment toch inzetbaar te zijn waardoor er een deeltje van de puzzel gelegd kon worden. Nieuw bij de selectie was de Slowaak Adrian Prochaczka.

Het begin van de wedstrijd begon van beide kanten redelijk vlak. De gasten probeerden Silvolde vast te zetten maar kregen niet echt grip op het spel van de zwartwitten. Ook de thuisploeg kon maar weinig afdwingen waardoor er niet veel te beleven viel voor beide doelen. Het was RKHVV dat als eerste kans zag een gaatje te vinden. Het mocht in de 20ste minuut net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Doelman Olthuis had de muur geposteerd maar Hamdi Tasci zag toch kans de bal over de muur te tillen en net buiten bereik van Marco Olthuis in het doel prikken 0-1. Silvolde was even aangeslagen maar niet lang daarna stond het alweer gelijk. In de 24ste minuut ging Rick Bouwmeister goed door en gaf voor op Jaël Krosse die de bal prima aflegde op Evert Römer. Met een bekeken schuiver versloeg hij doelman Jop Hemink 1-1.

Silvolde ging vanaf dat moment meer druk zetten en dat werd in de 30ste minuut beloond. Jorik te Kaat maakte een goede actie op rechts en gaf de bal aan Jaël Krosse die vervolgens het leer klaarlegde voor Evert Römer. Met een verwoestende uithaal knalde hij de bal hoog in het doel achter de verbouwereerde doelman Hemink 2-1. Even leek RKHVV de kluts kwijt te zijn en toen Evert Römer in de 45ste minuut zijn hattrick kon voltooien leek het gedaan. Echter het bedoelde lobje werd goed ingeschat door doelman Hemink waardoor de ruststand 2-1 bleef.

IMG_0022
    IMG_0045

In de tweede helft wilde Silvolde snel orde op zaken zetten en zag dat Kelvin Meijer met een goede actie Jorik te Kaat in stelling bracht. De bal ging echter net voorlangs. Nog geen minuut later was het wel raak toen een afgeslagen bal voor de voeten van Meijer kwam en met een goede schuiver kwam de 3-1 op het scorebord. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld want RKHVV liet het hoofd hangen en Silvolde kon naar hartenlust gaan werken aan het doelsaldo. In de 51ste minuut was het Evert Römer die tot twee keer strandde op doelman Hemink maar in de 58ste minuut was het wel raak. Dit keer stond Rick Bouwmeister aan de basis want zijn hoge voorzet kwam op het hoofd van Gijs Hakvoort en dat betekende 4-1. Daarna ging het snel want in de 62ste minuut mocht Rick Bouwmeister op rechts een hoekschop nemen en de bal viel voor de voeten van Mike van Aken die uitstekend afrondde 5-1. Twee minuten later was het Rick Bouwmeister zelf die in kansrijke positie de bal net voorlangs mikte.

RKHVV was geknakt en het publiek was benieuwd hoe hoog de score zou oplopen. In de 70ste minuut speelde Rick Bouwmeister zich goed vrij en mikte op de verre hoek maar doelman Hemink tikte de bal net corner. Deze leverde niets op. Daarna werden er in korte tijd twee wissels gemaakt aan de kant van Silvolde. Eerst werd Evert Römer onder luid applaus gewisseld voor Lucas ter Maat en even later was het Jorik te Kaat die zijn plaats afstond aan de nieuweling Adrian Prochaczka. Silvolde bleef echter op stoom en in de 77ste minuut lag nummer 6 in het net. Een goede actie van Kelvin Meijer kreeg de bal bij Jaël Krosse die hem opnieuw perfect klaar legde op het hoofd van Rick Bouwmeister 6-1. Kort daarna werd Alex Tempels nog vervangen door Wesley Althoff voor de slotfase. Vijf minuten voor het einde ging Lucas ter Maat op links op avontuur en kreeg de bal bij Jaël Krosse die de bal panklaar legde voor Kelvin Meijer die de 7-1 binnen knalde. Dit was ook de eindstand.

IMG_0081

Eindelijk weer eens een klinkende overwinning tegen een tegenstander die vandaag niet al teveel had in te brengen. Hopelijk gaat deze welkome zege zorgen voor de gehoopte kentering na de toch wel slechte start van het seizoen. Dat kan volgende week al meteen bewezen worden wanneer de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 moet worden gespeeld in Assen. De wedstrijd begint dan om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Alex Tempels (Wesley Althoff 78’); Pim Olthuis; Roy Bouwman; Mike van Aken; Jorik te Kaat (Adrian Prochaczka 75’); Gijs Hakvoort; Kelvin Meijer; Rick Bouwmeister; Jaël Krosse; Evert Römer (Lucas ter Maat 72’)

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's