Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd tegen middenmoter Hollandia niet door zou gaan maar uiteindelijk werd er toch gespeeld. Het werd de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Trainer Dennis van Beukering heeft nog steeds niet de beschikking over de langgeblesseerden Evert Römer en Wesley Althoff en bracht na enig puzzelwerk toch 11 mensen binnen de lijnen. Het was vandaag zaak om de winst te pakken om enigszins uit de onderste regionen te verdwijnen.

De wedstrijd was in de eerste helft niet echt boeiend. Er werd van weerskanten slordig gespeeld waarbij Hollandia iets beter oogde. De werklust van de kant van Silvolde was zeker te prijzen hoewel dat niet echt tot gevaarlijke situaties leidde. In de twaalfde minuut kreeg Hollandia een geweldige kans om de wedstrijd open te breken. Na een afgeslagen hoekschop van Silvolde kwamen de gasten uit Hoorn er met drie tegen een gevaarlijk uit. Gelukkig werd deze overtalsituatie niet goed uitgevoerd waardoor het gewoon 0-0 bleef. Vijf minuten later was het Lucas ter Maat die op rechts goed doorging en de bal voorgaf maar de defensie van Hollandia was attent en maakte de kans onschadelijk. Het spel bleef erg matig en het leek een erg lange middag te gaan worden.

In de 21ste minuut ontstond er toch enige opwinding toen Silvolde een vrije trap mocht nemen in de buurt van het strafschopgebied na een overtreding op Ischa Kross. Kelvin Meijer belastte zich hiermee en zag tot zijn grote spijt de bal via de lat over het doel verdwijnen. Dit was de eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg die verder niet gevaarlijk kon worden. De wedstrijd kabbelde voort en in de 42ste minuut had Silvolde pech toen Rick Bouwmeister de bal uit de draai inschoot, maar doelman Nick van Santen wist de bal net voldoende te raken zodat het uiteindelijk een hoekschop werd die niets opleverde. Het was dan ook vrij duidelijk dat de ruststand zou resulteren in 0-0.

IMG_0039
    IMG_0041

In de tweede helft werd het spel niet echt veel beter maar was Silvolde nadrukkelijker in de wedstrijd aanwezig. Het probeerde de tegenstander eerder vast te zetten waardoor er steeds minder dreiging van de ploeg uit Hoorn kwam. Dit had in de 49ste minuut al meteen succes toen een voorzet van de linkerkant op Kelvin Meijer voor zoveel paniek zorgde dat Nick Kuin de bal achter zijn eigen doelman werkte en Silvolde daardoor op voorsprong kwam 1-0. Natuurlijk gingen de zwartwitten op zoek naar uitbreiding van de voorsprong maar daar kregen ze niet veel kansen voor. Maar na ruim een uur spelen leek het toch te gaan lukken toen Rick Bouwmeister op links goed doorging en de bal op Jaël Krosse voor gaf maar helaas schoot de aanvoerder te zacht binnen waardoor doelman Van Santen geen probleem had. Hollandia kon er in die fase weinig tegenover zetten waardoor Silvolde de voorsprong koesterde. Er werden een paar wissels doorgevoerd toen eerst Jorik te Kaat voor Roy Bouwman in het veld kwam en even later ook Kelvin Meijer naar de kant ging voor Roel Gebbinck.

Hollandia probeerde in de slotfase alsnog een gelijkmaker te scoren en Silvolde werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Vaak met kunst- en vliegwerk werd het doel van Marco Olthuis beschermd, maar Silvolde bleef in de tegenstoten wel gevaarlijk. In de 81ste minuut had Wouter Ebbers pech toen zijn schot net naast het doel verdween na een goede kaats van Jaël Krosse. Hollandia ging vol voor de gelijkmaker en leek in de 85ste minuut resultaat te boeken toen Pieter Mulder met een kopbal Marco Olthuis probeerde te verslaan maar de doelman wist zich goed uit te rekken en tikte de bal uit zijn doel tot opluchting van velen. De arbiter liet na de 90 minuten nog veel tijd bijtellen maar dat leverde alleen voor Silvolde nog iets op toen in de 95ste minuut Roel Gebbinck, na een goede actie op links, de bal voor kreeg bij de jarige Jorik te Kaat die van dichtbij het lot van Hollandia bezegelde 2-0. Meteen daarna vond de scheidsrechter het voldoende en ging Silvolde met drie punten in de tas naar de kleedkamer.

IMG_0036

Door deze zege klimt Silvolde een plek op de ranglijst maar is nog steeds niet uit de gevarenzone. Gezegd dient wel te worden dat er nog twee wedstrijden ingehaald moeten worden. Volgende week gaat Silvolde op bezoek naar Meppel tegen Alcides. De wedstrijd daar begint om 14.00 uur en natuurlijk zal de ploeg ook daar weer graag met de drie punten naar huis gaan.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas er Maat; Wouter Ebbers; Gijs Hakvoort; Mike van Aken; Ischa Krosse; Alexander Tempels; Kelvin Meijer (Roel Gebbinck 75’); Rick Bouwmeister; Jaël Krosse; Roy Bouwman (Jorik te Kaat 66’)

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's