b_300_0_16777215_00_images_stories__images_375x250_intro_nabeschouwingen_nabeschouwingen.jpg

Dat Silvolde 1 de laatste weken in een flow zit mag nu gerust gesteld worden. De ongeslagen reeks is voortgezet en in Bennekom werd het tegen de plaatselijke zaterdag eersteklasser 0-2. Daarmee is de kwartfinale van de districtsbekercompetitie Oost bereikt. Voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd werd niet verloren.

In de basisopstelling van Silvolde was het improviseren vanwege de geblesseerden en schorsing van Mike van Aken. Zoals gebruikelijk  in bekerwedstrijden stond Stan ten Vaarwerk in het doel. Het bekerduel boeide vanaf het begin. Silvolde probeerde direct Bennekom onder druk te zetten, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Quincy Veenhof schoot in vrije positie op de paal.

Silvolde speelde zich vervolgens diverse kansen uit. Het ontbrak aan geluk bij doelpogingen van Kelvin Meijer en Rick Bouwmeister. Bennekom haalde een bal net voor de doellijn weg en een paal stond een goal in de weg. De ruststand was 0-1 na een doelpunt in de twintigste minuut van Jorik te Kaat uit een scherpe corner van Roy Bouwman, die door Bennekom-verdediger Jelmer Goedhart werd doorgekopt. In de tweede helft bepaalde Rick Bouwmeister via een razendsnelle counter de eindstand op 0-2. Bennekom-doelman Christian de Haan, die geen schuld had aan beide doelpunten, noemde het na afloop een terechte nederlaag.