b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Het werd deze week bekend dat Silvolde in de kwartfinale van de districtsbeker op woensdagavond 3 april een uitwedstrijd speelt tegen Vroomshoopse Boys. Evenals Vriezenveen, waar de eerdere bekertegenstander DETO huist,  ligt Vroomshoop in de gemeente Twenterand. Het eerste elftal van de vereniging komt uit in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. In de vorige bekerronde wonnen de Twentenaren in Wijchen van Silvolde-concurrent AWC met 0-3.

Zondag speelt Silvolde 1 in Bussum tegen koploper SDO. Voluit is het Rooms Katholieke Voetbalvereniging Samenspel Doet Overwinnen (R.K.V.V S.D.O.). Bussum geldt als de bakermat van de Nederlandse televisie. Lang waren er diverse studio’s gevestigd. Daar is niets meer van over.

In de thuiswedstrijd tegen SDO kwam Silvolde maar liefst drie keer op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-4 na een doelpunt van SDO in de 97ste minuut. Zo hielden de Silvoldenaren een nare smaak over aan het hectische duel. Niet alleen vanwege de uitslag, maar ook wat er na de wedstrijd gebeurde en waarvoor een SDO-speler een rode kaart ontving. De Bussumers wonnen het laatste competitieduel thuis tegen Fortuna Wormerveer met 3-2 door nog in de laatste seconde de winnende treffer te scoren.

Bij Silvolde ontbreken de geblesseerden Evert Römer, Wesley Althoff en Ischa Krosse. Jaël Krosse zit wel bij de wedstrijdselectie.
De wedstrijd in sportpark De Kuil begint om 14.00 uur.