b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag speelt Silvolde 1 op De Munsterman tegen AWC (voluit Sportvereniging Alverna Wijchen Combinatie). Als het tenminste een beetje droog wil worden. De Wijchenaren staan vlak boven Silvolde met één punt meer. Op de elfde en twaalfde plek. Veel teams staan er niet meer onder. Bij winst stijgt Silvolde logischerwijs in ieder geval één plaats.

Vorige week zondag verloor AWC de thuiswedstrijd tegen DEM met 0-4. Het was de vierde achtereenvolgende nederlaag. Al binnen het kwartier kwamen de Wijchenaren met tien man te staan, omdat een speler twee gele kaarten ontving.

In Wijchen werd het uitduel jongstleden oktober een doelpuntenfestijn: 6-3. Silvolde kwam met 0-1 en met 2-3 voor. De ruststand was nog 3-3, maar in de tweede helft ging het flink mis voor de Silvoldenaren. Afgelopen zondag ging het ook mis en kwam er een einde aan een fraaie ongeslagen reeks. In Bussum werd het tegen koploper SDO een 1-0 nederlaag in de stormachtige wind en de striemende regen. Silvolde was niet kansloos, maar over het geheel genomen kon de staf wel leven met de uitslag.

Tegen AWC zou het mooi zijn als het goede spel van de afgelopen weken zich weer uitbetaald in een zege. We moeten het doen zonder de geblesseerden Evert Römer, Wesley Althoff en Maarten Cohen. De broers Krosse zitten weer bij de wedstrijdselectie.

Silvolde - AWC is vanaf 14.00 uur op sportpark De Munsterman.