Vandaag stond er een zes punten duel op het programma. Silvolde ontving het een plaats hoger staande AWC uit Wijchen en na winst kon de thuisploeg over de tegenstander heen wippen. Bij Silvolde moest Pim Olthuis in de warming-up afhaken en werd vervangen door Wouter Ebbers. Ook Rick Bouwmeister was niet fit genoeg om te starten, Alex Tempels was door een schorsing niet beschikbaar en de langgeblesseerden Evert Römer en Wesley Althoff worden al weken gemist. Voor trainer Van Beukering dus opnieuw een behoorlijke puzzel.

De wedstrijd begon voor Silvolde niet goed want na 2 minuten had AWC al op voorsprong kunnen komen toen Fren Stevens het vanaf de rand van het strafschopgebied probeerde maar zijn inzet werd gekeerd door de paal. Even later was het Boy Visser die een goede actie geen vervolg kon geven. Daar kon de thuisploeg niet veel tegenover stellen. Na een kwartier kreeg Silvolde wat meer grip op het spel en na een goede actie leek een verdediger van AWC hands te maken maar de arbiter zag het anders. Nauwelijks een minuut later werd een hele mooie aanval via Jorik te Kaat en Jaël Krosse besloten met een hakje van Kelvin Meijer maar de bal ging net naast het doel. Aan de andere kant moest Marco Olthuis zich geweldig strekken door een vrije trap van Boy Visser uit de bovenhoek te tikken.

Het niveau was niet erg hoog vanmiddag. Er werd van weerskanten erg onzorgvuldig gespeeld wat tot veel onnodig balverlies leidde. Toch was het Silvolde dat in de 31ste minuut op voorsprong kwam toen de snelle Jorik te Kaat zijn tegenstander te snel af was en alleen door een overtreding gestuit kon worden. De toegekende strafschop werd door Roy Bouwman binnengeschoten 1-0. Vijf minuten later was het doelman van AWC die een bal niet vast kon houden en de attente Jorik te Kaat was er als de kippen bij. Helaas was er geen aansluiting zodat de kans verloren ging om de voorsprong uit te bouwen. Uit een hoekschop kwam AWC weer in de wedstrijd toen de Silvoldse verdediging niet ingreep en Youri Hubers de gelegenheid kreeg zijn voet tegen de bal te zetten 1-1. Nauwelijks twee minuten later was het ineens 1-2 toen een misverstand in de verdediging een vrij veld opleverde voor Freek Thoone. Dit was tevens de ruststand.

Silvolde - AWC Wijchen-16
    Silvolde - AWC Wijchen-5

In de tweede helft bleef het peil van de wedstrijd laag. Veel balverlies, slordige passes zorgden ervoor dat er niet veel gebeurde dat gevaar opleverde. Na een uur spelen werd Gijs Hakvoort vervangen door Pim Olthuis. Vlak daarna ontstond er paniek op de bank van Silvolde want doelman Marco Olthuis moest zwaar geblesseerd het veld verlaten na onnodig doorgaan op de keeper van Safa Kizir. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij verder onderzocht gaat worden (Marco blijkt een zware hersenschudding te hebben en een gebroken kies, red.). Stan ten Vaarwerk werd zijn vervanger. Silvolde richtte zich na deze klap op en kreeg via Roel Gebbinck in de 76ste minuut een mooie gelegenheid op de gelijkmaker maar hij strandde op de keeper van AWC. In de tegenstoot was het aan de andere kant wel raak toen Safa Kizir de bal achter Stan ten Vaarwerk schoot. Dit was eigenlijk de genadeklap voor de ploeg van Dennis van Beukering.

In de slotfase kwam Rick Bouwmeister nog voor de moegestreden Jorik te Kaat. Kort na deze wissel moest Silvolde met 10 man verder na een onbesuisde overtreding van Pim Olthuis in de middencirkel waarna hij met rood kon vertrekken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk nog met een doelpunt van Fren Stevens. In de slotminuut kreeg Rick Bouwmeister nog een kans maar de bal ging net naast. Een zure nederlaag derhalve en Silvolde zakte een plaats op de ranglijst doordat Be Quick verrassend van koploper RKZVC won. Volgende week speelt Silvolde in en tegen Hoogland om 14.00 uur en kan het na deze zware slag toch weer genoeg moed verzamelen om met drie punten naar huis te gaan.

Silvolde - AWC Wijchen-26

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis (Stan ten Vaarwerk 68’); Lucas ter Maat; Wouter Ebbers; Gijs Hakvoort (Pim Olthuis 60’); Mike van Aken; Roel Gebbinck; Ischa Krosse; Kelvin Meijer; Jorik te Kaat (Rick Bouwmeister 80’); Jaël Krosse; Roy Bouwman.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's