b_300_0_16777215_00_images_stories__images_spelers_selectie_seizoen_2018_2019_IMG_0120.jpg

Al het hele seizoen moeten we in de voorbeschouwingen schrijven dat Chiel Terhorst niet kan meespelen vanwege een blessure. Wat is er aan de hand? Kort gezegd: hij heeft een kruisbandblessure gehad, is geopereerd en nu aan het revalideren. “Het gebeurde in de laatste training aan het begin van het seizoen. Ik had nog meegespeeld in het toernooi bij DUNO en we zouden de zondag voor een bekerwedstrijd naar Leek. We deden een positiespelletje en ik wilde wegdraaien toen ik het hoorde knappen. Jongens die in mijn buurt stonden hoorden het ook.” Chiel roemt de wijze zoals hij is opgevangen door de mensen van de club. Het gebeurde op donderdagavond en al op maandag kreeg hij een MRI-scan in Utrecht. Dat was midden augustus. Een maand later werd hij geopereerd. “Ik ben eigenlijk nooit langdurig geblesseerd geweest. Dit is de eerste keer.”

Onnodig te zeggen dat je dan de eerste weken helemaal niks kunt. Chiel is docent pedagogische vakken aan het Graafschap College, maar kon vier weken na de operatie ook niet als zodanig werken. “Dat hebben we langzaam weer opgebouwd en sinds kort werk ik weer volledig.” Het lijkt er op dat het goed gaat met zijn herstel en dat is ook zo. De 27-jarige verdediger/middenvelder heeft geen pijn meer en is erg positief. Hij krijgt mentaal en fysiek veel steun van o.a. fysiotherapeut Dimitri Stefas die hij enkele malen in de week bezoekt en daarnaast oefent hij zelf ook fanatiek. Het gaat allemaal wel met mate en stapje voor stapje. Samen met Dimitri is een plan gemaakt, maar er wordt niks geforceerd. En aan een prognose over volledig herstel en weer voetballen wordt geen tijd gehangen. Het zou zomaar kunnen dat hij dit seizoen nog niet aan spelen toekomt.

Chiel, die tegenwoordig in Doetinchem woont en in Varsselder opgroeide, heeft veel en regelmatig contact met zijn medespelers. Nu hij wat mobieler is bezoekt hij ook de thuiswedstrijden van het eerste elftal van Silvolde. Uit lukt nog niet, omdat hij fysiek de lange busreizen nog niet aan kan.

Wij wensen Chiel Terhorst heel veel sterkte en hopen hem binnen afzienbare tijd weer op De Munsterman te zien excelleren.