b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van Silvolde. De volgende wedstrijd is op dinsdag 22 oktober in het toernooi om de Achterhoek Cup. Dit seizoen hanteert de organisatie een knock-outsysteem. Na de winst op VIOD is voor Silvolde in de volgende ronde vv Dieren de tegenstander. De Dierenaren versloegen in de eerste ronde Warnsveldse Boys. V.v. Dieren speelt in derde klasse A van het zaterdagvoetbal.

Na een jaar afwezigheid heeft de leiding van Silvolde 1 besloten om dit seizoen opnieuw aan het toernooi deel te nemen. De reden is hoofdzakelijk om jonge spelers, die tegen de basis aanleunen, een kans te geven om wedstrijdminuten te maken. Het duel in Doetinchem tegen VIOD toonde aan dat het een goed besluit is geweest en het jeugdige Silvolde speelde fris en fruitig naar een 0-2 overwinning. Beide doelpunten waren van Wout Blasman.

Definitief kunnen dinsdag niet meespelen vanwege blessures: Chiel Terhorst en Gijs Hakvoort. Enkele anderen kampen met lichte blessures en deelname wordt nog door de staf overwogen. Ook zullen een paar selectiespelers zondagochtend wedstrijdritme opdoen in het tweede elftal dat de uitwedstrijd tegen Sc Bemmel speelt. Stan ten Vaarwerk is weer in training na een gunstige uitslag van het onderzoek.